arctic-bath-overview-webb-1
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · destinacija

Na švedski reki Lule se je odprl nov hotel z inovativnim konceptom. Arctic Bath je plavajoči hotel in spa, kjer si lahko privoščite res edinstven wellness oddih.

Glavni hotelski objekt hotela Arctic Bath je plavajoča okrogla, ki sta jo zasnovala arhitekta Bertil Harström in Johan Kauppi. Želela sta zasnovati objekt, ki bi spominjal na ptičje gnezdo, okrog njega pa bi bile še ostale plavajoče enote in nekaj kopenskih kabin za goste. Ta edinstveni hotel pod čarobnim severnim sijem in poletnim polnočnim soncem vabi na nepozaben oddih, prijazen za okolje in vaše dobro počutje.

Poleg glavnega plavajočega objekta hotel vključujeudobne in luksuzne kabine na vodi ali na kopnem, ki so z okoliško neokrnjeno naravo povezane z naravnimi, trajnostnimi materiali z bogato zgodovino – leseni, kamniti elementi so harmonično povezani s prestižnimi tekstilnimi elementi v prijeten, sodoben in izčiščen skandinavski dizajn.

Plavajoče kabine ponujajo 24 m2 prostora in so namenjene predvsem parom. S kopnim so povezane prek plavajočih mostičkov, obdajajo pa jih kar 57,5 m2 velike terase, ki ponujajo nepozaben prostor za meditacijo, lovljenje sončnih žarkov in opazovanje severnega sija.

Na kopnem so kabine večje (62 m2), v njih pa lahko uživa do pet gostov. Kabine stojijo na pilotih, ob čudoviti obali, obkroženi z bujno vegetacijo, in so med seboj povezane s pešpotmi. Zadnja kabina pa je kar 62 m2 velik apartma za dve osebi v dveh nadstropjih, ki ju povezuje spiralno stopnišče. Na strehi lahko srečni parček uživa ob jutranji kavi, sprostitvi, meditaciji in nepozabnih pogledih na okoliško naravo.

Gostje lahko obiščejo tudi hotelsko restavracijo, kad s hladno vodo na prostem ter spa in savno.

Ideja za hotel Arctic Bath se je porodila leta 2010, ob odprtju Treehotela, prav tako v Haradsu. Idejo je Harström leta 2013 nadgradil s pomočjo Johana Kauppija – skupaj sta zasnovala plavajoče ptičje gnezdo, glavni objekt hotel Arctic Bath, ki je svoja vrata odprl 15. januarja 2020.

Galerija: hotel Arctic Bath

Hotel Arctic BathOdpri galerijo

5905 Nova IKEA na Dunaju bo bolj zelena kot običajen mestni park! ef3f67488dbaee0c5e3b8b34c337b2e2 Mobilna hiška Noyer: luksuzno stanovanje na kolesih Tesla-Cybertruck-Cybunker-hero Bi imel Teslin Cybertruck? Potem moraš imeti tudi Cybunker! 74982717_252284759081999_4273513113450932233_n Nor dizajn: hiše, ki so jih navdihnili znani logotipi · · · · · ·