Arheologi našli ogromno črno grobnico v Egiptu, ki je obnorela splet.
V zraku · buzz buzz

Egiptu kot zibelki civilizacije lahko dodelimo tudi naslov ‘kralj zgodovinskih skrivnosti’, saj najdbe arheologov na tem kraju vedno presenetijo, pogosto pa tudi prestrašijo.

Najnovejše odkritje letošnjega leta v Egiptu je veliki sarkofag, zgrajen iz črnega granita, ki so ga lokalne oblasti našle med gradnjo stavbe.

Grobnica, velika 180 cm x 260 cm x 165 cm, je največja krsta, ki je bila v mestu kadarkoli odkrita, a tisto, kar grobnico naredi posebno, je informacija, da ni bila odprta 2000 let.

Arheologom je v stoletjih uspelo najti več grobov na tem območju, vendar je ta velika grobnica ostala zatesnjena v malti – našli so jo zakopano 5 metrov globoko v zemlji, sodila pa naj bi v obdobje ptolemičnega kraljestva.

V bližini sarkofaga so našli tudi obrabljen doprsni kip iz alabastra, ki je verjetno človek iz grobnice, a identiteta trupla še vedno ni znana, zato tega ne morejo potrditi. Je najdba preveč srhljiva?

Galerija slik – Črna grobnica

Črna grobnica v EgiptuOdpri galerijo
stopnišča 10 + stopnišč, ki so estetsko tako dovršena, da vas bodo zmedla bizarni čevlji 15 + najbolj bizarnih čevljev na svetu, ki vas bodo resnično prestrašili shutterstock_1074166649 Plastika? Ne, hvala. 14 zgodovinskih fotografij, ki dokazujejo, da je svet obrnjen na glavo že nekaj časa 14 zgodovinskih fotografij, ki dokazujejo, da je svet že nekaj časa obrnjen na glavo · · · ·