Arheologi našli ogromno črno grobnico v Egiptu, ki je obnorela splet.
V zraku · buzz buzz

Egiptu kot zibelki civilizacije lahko dodelimo tudi naslov ‘kralj zgodovinskih skrivnosti’, saj najdbe arheologov na tem kraju vedno presenetijo, pogosto pa tudi prestrašijo.

Najnovejše odkritje letošnjega leta v Egiptu je veliki sarkofag, zgrajen iz črnega granita, ki so ga lokalne oblasti našle med gradnjo stavbe.

Grobnica, velika 180 cm x 260 cm x 165 cm, je največja krsta, ki je bila v mestu kadarkoli odkrita, a tisto, kar grobnico naredi posebno, je informacija, da ni bila odprta 2000 let.

Arheologom je v stoletjih uspelo najti več grobov na tem območju, vendar je ta velika grobnica ostala zatesnjena v malti – našli so jo zakopano 5 metrov globoko v zemlji, sodila pa naj bi v obdobje ptolemičnega kraljestva.

V bližini sarkofaga so našli tudi obrabljen doprsni kip iz alabastra, ki je verjetno človek iz grobnice, a identiteta trupla še vedno ni znana, zato tega ne morejo potrditi. Je najdba preveč srhljiva?

Galerija slik – Črna grobnica

Črna grobnica v EgiptuOdpri galerijo
stopnišča 10 + stopnišč, ki so estetsko tako dovršena, da vas bodo zmedla bizarni čevlji 15 + najbolj bizarnih čevljev na svetu, ki vas bodo resnično prestrašili shutterstock_1074166649 Plastika? Ne, hvala. 14 zgodovinskih fotografij, ki dokazujejo, da je svet obrnjen na glavo že nekaj časa 10+ zgodovinskih fotk: to je dokaz, da je svet že nekaj časa OBRNJEN NA GLAVO · · · ·