Aria Group FXE
Utrip mesta · mobilno

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu je Aria Group predstavila svoj superšportni avtomobil. Trenutno je še v razvojni fazi, prodaja pa se ne bo začela pred letom 2019. Cilj podjetja je ustvariti konkurenta evropskim superšportnim avtomobilom, kot so Ferrari, Lamborghini ali McLaren.

Aria Group bo trgu ponudila dva različna modela. Model FE bo uporabljal atmosfersko navdihnjeni 6,2-litrski 8-valjni motor s pogonom na zadnji kolesni par. Za stranke, ki si bodo želele še več, bo na voljo model FXE, ki bo v nasprotju z  modelom FE imel še elektromotor, ki bo gnal prednji kolesni par, in baterijo z zmogljivostjo 10 kWh. Skupna moč naj bi tako znaša ogromnih 1.150 konjskih moči in neverjetnih 1.784 Nm navora. Osemstopenjski sekvenčni menjalnik bo razporejal prenos na vsa štiri kolesa.

Podjetje ocenjuje, da bo FEX od 0 do 100 km/h pospešil v manj kot 2,7 sekunde in da bo njegova najvišja hitrost okoli 336 km/h. Za izdelavo bodo uporabljali najnovejše materiale in znanja. Tako bomo v FEX-u našli karbonsko vlakna in celo 3D natisnjene titanove komponente. Cena za FXE ostaja še skrivnost, a kot zatrjujejo pri Aria Groupu, bodo zelo konkurenčne evropskim tekmecem. Avtomobile bodo prilagajali vsakemu kupcu posebej in tudi tako bo vsak avtomobil nosil drugačno končno ceno. Prve prototipe lahko na cestah pričakujemo v dobrem letu.

PREBERITE ŠE: SCUDERIA CAMERON GLICKENHAUS SCG 004S: HIPERAVTOMOBIL, ZA KATEREGA BOMO ZAGOTOVO ŠE SLIŠALI

Galerija slik: Aria Group FXE

Aria Group FXEOdpri galerijo

EVO 43 HT jahta Jahta EVO 43 HT predstavlja še eno raztegljivo razkošje Toyota FT-AC Toyota FT-AC: kopica kamer in polno opreme za navdušence nad divjino Lamborghini Urus Lamborghini Urus: Prvi zares superšportni terenec na svetu Range Rover SVAutobiography Range Rover SVAutobiography: najbolj luksuzni Range Rover, ki si ga lahko omislite · · · · · ·