1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Že na prvi pogled lahko rečemo, kapo dol in vse pohvale arizonskemu podjetju Local Motors za to briljantno in domiselno idejo. Vse skupaj je kakopak zakuhal internet, saj je zaslužen tako za idejo in koncept kot tudi za zbiranje potrebnih financ, prek temu namenjenih platform.

Prvi del je zajemal iskanje ideje za motocikel, pri kateri je bil najuspešnejši romunski oblikovalec Ianis Vasilatos. Drugi del akcije je temeljil na zbiranju potrebnih sredstev za izdelavo tega posebnega motorja. Na tak način je podjetje v svoj izdelek vpletlo tudi internetno javnost, s tem pa prikazalo malce drugačen pristop k ustvarjanju novih izdelkov.

Videz motocikla je tako retro, da bi še bolj retro že težko bil. Oblikovalec je svoj navdih črpal v motociklih iz leta 1920. Res da težko opredelimo, ali gre za motocikel ali pa zgolj za malo bolj ‘napedenano’ kolo, ampak nič za to, saj je videti naravnost fantastično. Na motociklu je moč opaziti kopico podrobnosti, ki nas odpeljejo nazaj v 20. leta 19. stoletja. Piko na i pa zagotovo dodajo usnjeni trakovi, s katerimi je posoda za gorivo pripeta na okvir motorja.

Ariel Cruiser je v klasično bencinski in moderni električni različici. Elektrike je dovolj za okoli 30 kilometrov vožnje, najvišja možna hitrost pa je 45 km/h. Bencinsko različico poganja Hondin 50 kubičnih centimetrov velik agregat, ki doseže 55 km/h, z enim tankom pa omogoča vožnjo do 110 kilometrov daleč. Vsekakor pa ta retro ni tako poceni, za motocikel je namreč treba odšteti okoli 3.400 evrov.

PREBERITE ŠE: KOSYNIER: MOTOCIKEL ALI RETRO E-KOLO, TO JE TU VPRAŠANJE

Galerija slik: Ariel Cruiser

Ariel CruiserOdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Električni skuter Unu lahko postane hit poletja 1000-500-citymagazine-cover Nova Mazda CX-5, prenova, o kateri se bo še veliko govorilo 11000-500-citymagazine-cover Opel Insignia Grand Sport (2017): najlepša Insignia do zdaj 1000-500-citymagazine-cover Renault Captur, osvežitev za prihajajoče poletje · · · ·