1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Ariel je manjši britanski proizvajalec vozil, ki so namenjeni predvsem zabavi in adrenalinu. To še ne pomeni, da so otročji, saj za njimi stoji veliko inženirskega vložka in pametne tehnologije. Z željo, da že zdaj ulovijo prihodnost, so se lotili drznega projekta z imenom HIPERCAR.

P40 je skrivno ime tega superavtomobila. Ariel HIPERCAR je pravzaprav akronim za besede “HIgh PERformance CArbon Reduction”, kar bi lahko prevedli kot visokozmogljiv superšportni avtomobil z majhno težo in karbonsko karoserijo. P40 naj bi bil dvosedežni športnik, ki bo imel v nasprotju z drugimi Arieli zaprt tip karoserije, generator električne energije za daljši doseg in pospešek, ki ga bo od 0 do 100 km/h izstrelil v vsega 2,4 sekunde, do 160 km/h pa v le 3,8 sekunde. To je mogoče zaradi štirih elektromotorjem, ki posamično proizvedejo 295 konjskih moči, skupaj pa ogromnih 1189 konjskih moči.

42 kWh baterija bo poganjala 4-kolesno različico HIPERCAR-ja, govorice pa omenjajo tudi manj zmogljivo izvedenko, ki bo imela pogon na zadnji kolesni par in bolj vzdržljivo 56 kWh baterijo. Nad elektromotorja v zadnjih dveh kolesih so pri P40 namestili še električni generator, ki zagotavlja med 160 in 193 kilometri prevožene razdalje. Novi Atom omogoča 15-minutno dirkanje, potem pa vsaj 50 minutni postanek, da se baterije ponovno napolnijo. HIPERCAR naj bi imel neverjetnih 1800 Nm navora, za katerega so razvili posebni sistem za nadzor zdrsa pnevmatik, saj je vso to ogromno moč nekako treba prenesti na cestišče. Najvišja hitrost bo omejena na 257 km/h, luč sveta pa naj bi HIPERCAR ugledal v letu 2020.

PREBERITE ŠE: DENDROBIUM – ELEKTRIČNI HIPERŠPORTNIK PO VZORU FORMULE 1

Galerija slik: Ariel HIPERCAR

Ariel HIPERCAROdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover S-Works McLaren Roubaix: dih jemajoče kolo Hartman Livingstone 24 Hartman Livingstone 24: retro jahta v sodobnem duhu cover-ford-fiesta-video2 ZAKAJ SO PRI FORDU ZALJUBLJENI V SLOVENIJO? + PODARIM VIKEND S FIESTO | THESHOW S1E17 Mini Electric Concept Mini Electric Concept: oblika ostaja, ostalo pa … · · · ·