Art of Cakes ali umetnine na torti
V zraku · buzz buzz

Torte so že same po sebi svojevrstne umetnine. A umetnica, ki sicer ni taka mojstrica peke in vihtenja kuhalnice kot je mojstrica vihtenja čopiča, Maria A. Aristidou, je slaščičarsko obrt popeljala še korak dlje. Namesto platna si je za svoje stvaritve namreč izbrala površino torte, ki jih je za slaščičarno Vienna Boutique – Cake Gallery premazala z znamenitimi slikami znanih slikarjev kot so van Gogh, Munch, Dali in Picasso. Torte bolj za v okvir in galerije, kot pa za v usta.

Mario A. Aristidou morda nekateri poznate po njeni kavni umetnosti, zdaj pa se predstavlja še s projektom ”Art of Cakes”. Kot nam že ime izdaja, umetnica slika na torte. A dekoracija tort ni takšna, kot jo sicer najdemo v slaščičarnah, saj biskvit premaže oziroma poslika z najbolj slavnimi deli velikih slikarjev.

PREBERITE ŠE: Recept: slastna čokoladna torta, za katero potrebujete le dve sestavini

Torte pripravlja za francosko slaščičarno Vienna Boutique – Cake Gallery, ki se nahaja na Cipru, vse pa so izdelane po slavnem receptu omenjene slaščičarne in potem prebarvane z užitnimi barvami. Vsaka torta je Marii vzela od 6 do 10 ur, odvisno pač od velikosti torte in slike.

Vincent Van Gogh, Zvezdnata noč (1889)Odpri galerijo

Bodoči starši in zarečeni kruh Lahko je biti starš preden imaš otroka Jesen Dobrodošla jesen! 23. september – prvi jesenski dan ali zakaj imamo jesen tako radi monta-inve-06 Paolo Ulian: briljanten in edini pravi način “kraje” Nutelle Izdelki, ki so deklica za vse. 23 izdelkov, ki so več kot nam izdajajo ·