AS House
Utrip mesta · arhitektura

AS House se poklanja kikladski arhiteturi in naravnemu okolju.

AS House, ki stoji na grškem otoku Paros s pogledom na Egejsko morje, prinaša klasično kikladsko arhitekturo v 21. stoletje. Sestoji iz zbirke manjših poslopij, ki so postavljena linearno po zemljišču. “Oprana” bela zunanjost je poklon lokalnemu ljudstvu, dodajanje kamna pa ji daje arhaičen značaj. Notranjost sledi tej vodoravni postavitvi, v vsakem prostoru pa je maksimalno izkoriščen pogled na obalo. Seveda ne manjka niti niz pokritih verand in odprtih teras, vključno s teraso ob bazenu, ki zagotavljajo bivanje na prostem, obdano s čudovitim pogledom na morje.

In kaj dela ta projekt edinstven? Kot že omenjeno, gre za reinterpretacijo kikladskega arhitekturanega jezika, za dialog med projektom in njegovim naravnim okoljem ter kot tudi za oblikovanje gostljubnega, a še vedno dorskega poslopja.

Galerija: AS House

AS HouseOdpri galerijo
Plavajoča vila Lilypad Socialna distanca s stilom: plavajoča vila Lilypad ringhouse Ringhouse je poklon zgodovini slovite avtomobilske znamke Atrijska hiša v Ljubljani. Slovenska atrijska hiša za umetnike Kapela v Solinah Kapela v Solinah: studio PIXEL se želi pokloniti slovenski solinarski dediščini ·