ezgif.com-webp-to-jpg (4)
V zraku · tehnologija

Sundar Pichai, generalni direktor Googla, je na letni tehnološki konferenci podjetja v San Franciscu razkril novo orodje Google Duplex. Kaj zanimivega so nam tokrat pripravili pri tehnološkem gigantu?

Pri snovanju nove tehnologije so strokovnjaki uporabili umetno inteligenco. Duplex je namenjen robotskemu opravljanju klicev. Zraven tega je treba dodati, da robot, s katerim se je mogoče pogovarjati, zveni kot pravi človek.

Tehnologija vam bo pomagala pri izpolnjevanju vsakodnevnih nalog. Vaš govor bo posnemala tudi z uporabo mašil, kot je denimo ‘eeeehm’.

Google Duplex se sicer še vedno nahaja v fazi razvoja. Pichai je povedal, da ga nameravajo izpopolniti do te mere, da bo uporabnikom močno olajšal življenje. Robot  naj bi tako na primer ob otrokovi bolezni namesto zaposlenega starša poklical zdravnika.

Ob predstavitvi inovacije pa se je že pojavilo nekaj etičnih dvomov. Ali bi se ljudje res želeli po telefonu pogovarjati z robotom? Kaže, da človekove sposobnosti z razvojem tehnologije izgubljajo na veljavi.

Mnoge strokovnjake moti predvsem, da Duplex posnema človeški glas, saj na ta način briše mejo med robotom in človekom. Je pa Googlov novi adut dobil tudi nekaj pozitivnih kritik. Še posebej bo koristil ljudem z govornimi motnjami.

o-ONLINE-DATING-facebook Facebook Dating: najdi sorodno dušo Lofree QTV Lofree QTV: televizija, budilka ali zvočnik? J-deite RIDE J-deite RIDE: transformerji odslej tudi v resničnem življenju Levimoon Levimoon: luna, ki lebdi nad vašo pisalno mizo · ·