Aston Martin DBS Superleggera
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin je predstavil svojega paradnega konja, ki združuje najboljše, kar ponuja športni avtomobil, in najboljše, kar premore ‘grand tour’ avtomobil. Aston Martin DBS Superleggera bo nadomestil Vanquisha S, novi DBS pa je avtomobil, ki bo poskrbel za nepozabno vozniško izkušnjo in najboljše pospeševanje v razredu.

Aston Martin DBS Superleggera ponovno uvaja imeni DBS in Superleggera. Avtomobil je osnovan na revolucionarni aluminijasti strukturi, ki smo je videli že pri modelu DB11. Serijsko ima že vgrajeno prilagodljivo vzmetenje in možnost izbire treh voznih načinov. Pod pokrovom najnovejšega DBS bomo našli 5,2-litrski V 12-valjnik z dvojno turbino, 715 konjskimi močmi in 900 njutonmetrov navora. Motor je nameščen kar se da nizko in proti zadku avtomobila, da bi bila razporeditev teže kar najbližje idealnemu težišču.

Superleggera ima pogon speljan na zadnji kolesni par prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika ZF. Mehanska zapora diferenciala in sistem razporeditve vektorskega navora zagotavljajo natančno krmiljenje in eksplozivno pospeševanje. Aston Martin zatrjuje, da so našli kombinacijo, ki prinaša najboljše iz obeh svetov avtomobilizma, športnega in bolj lažernega GT-sveta. Novi Aston Martin potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 3,4 sekunde in doseže elektronsko omejenih 340 km/h.

Standardna oprema je pri DBS Superleggeri izredno bogata, med njo pa boste našli usnjeno oblazinjenje, dostop in zagon brez uporabe ključa, nadzor nad tlakom v pnevmatikah in 360° parkirno kamero. Na voljo bo tudi najnovejši informacijsko-zabavni sistem z navigacijo s povezavo Bluetooth in podporo za pametne telefone. Aston Martin DBS Superleggera tako ne le da ponovno obuja priznani imeni, temveč hkrati nakazuje vrnitev Aston Martin h GT-razredu.

Galerija slik: Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS SuperleggeraOdpri galerijo
BMW i Vision Dynamics 22 osupljivih avtomobilskih novosti za leto 2020 Ethec Ethec: električno motorno kolo, ki postavlja nove standarde Byton K-byte Concept Byton K-byte: še korak bližje avtonomni vožnji Mazu 52HT Jahta Mazu 52HT: na zunaj špartanska, znotraj pa nekaj popolnoma drugega · · · · ·