Aston Martin DBX
Utrip mesta · mobilno

Razred športnih terencev oziroma SUV-jev je še vedno v porastu in nič ne kaže, da bi se stanje kaj spremenilo. Tega se zavedajo tudi proizvajalci luksuznih avtomobilov, med njimi Aston Martin. Predstavili so luksuzni avtomobil Aston Martin DBX in s tem pokazali, kakšen bi moral biti luksuzni športni terenec.

Aston Martin je po 106 letih obstoja prvič predstavil SUV. Aston Martin DBX je luksuzni športni terenec, ki ga poganja 4,0-litrski V8-motor s 550 (404 kW) konjskimi močmi in 700 Nm navora. Kljub večji teži, 2.245 kilogramov, bo DBX za pospeševanje od 0 do 100 km/h potreboval le 4,5 sekunde. Največja hitrost, ki jo doseže, je 291 km/h. V notranjosti lahko pričakujemo izdaten luksuz: oblazinjenje iz kakovostnega usnja in alkantare. Po želji vam bo poseben oddelek za personalizacijo naredil osrednjo konzolo iz enotnega lesa (najbolj priporočajo oreh).

Kot se za SUV spodobi, ima tudi Aston Martin DBX obilico prtljažnega prostora. Na voljo ga je za 832 litrov, ko podremo zadnje sedeže, pa za 1.540 litrov. Za večje udobje v vožnji skrbi samodejni 9-stopenjski menjalnik, za več zabave na terenu pa so tu štirikolesni pogon, aktivni centralni diferencial in elektronska zapora zadnjega diferenciala.

Galerija: Aston Martin DBX

Aston Martin DBXOdpri galerijo

tesla-cybertruck-prototype--nov-2019_100725744 Tesla Cybertruck: znanstvenofantastični električni pick-up, ki resnično obstaja cover-el-motorji-span SYM predstavil nove modele skuterjev Mini John Cooper Works GP Mini John Cooper Works GP: najhitrejši in najmočnejši Mini Lexus LC 500 Convertible Lexus LC 500 Convertible: brezskrbno uživanje v toplih sončnih žarkih · ·