0x600 (11)
Utrip mesta · mobilno

Pri Aston Martinu so za Goodwodov festival hitrosti pripravili študijo hiper avtomobila, ki si jo bo še ta mesec mogoče naložiti v kultni igrici Need for Speed 6. Za razvoj je odgovoren oblikovalski tim, ki je DP-100 razvil kot virtualno študijsko vozilo, marsikateri tehnični del pa bo krasil tudi Astone prihodnosti.

Razvili so ga za šesto izdajo igralske franšize Need for Speed 6, izdelali pa so ga v stilu najbolj zmogljivih superšportnikov, s pridihom oblikovanja prihodnosti.

Veliko elementov, kakršna je oblika LED zadnjih luči in motorne maske je sorodnih aktualnim astonovim modelom, obenem pa nakazujejo prihodnje oblikovne smernice pri tej renomirani angleški znamki.

PREBERITE ŠE: Aston Martin Lagonda – reinkarnacija legende iz 80-ih na cestah poleti

Twin turbo bencinski motor s sredinsko postavitvijo zmore 800 KM, za prenos tolikšne moči na cesto pa skrbita zmogljivo podvozje in vrhunska elektronika. Posebnost avtomobila prihodnosti Aston Martin DP-100 pa predstavljajo podrobnosti kakršne so ventilirane kolesne odprtine, ki zmanjšujejo vrtinčenje zraka okoli karoserije, povečujejo pritisk k tlom in še izboljšajo krmiljenje pri visokih hitrostih.

Na Goodwoodovem festivalu hitrosti pred slabimi 14 dnevi, so študijo obiskovalcem obširno virtualno predstavili in naznanili, da si jo bo mogoče za prej omenjeno igrico naložiti še ta mesec.

Odpri galerijo
6 popotniških aplikacij za pametni telefon, ki so obvezna oprema vsakega popotnika seat_leon_cupra_dan_026 Seat leon cupra – Boj z Nürburgringa preselila tudi na naše ceste 2015-Opel-Corsa-22 Opel corsa – dobila pričakovani adamov “smrček” Z izdatno uporabo CGI tehnologije je možno gledalci povsem pristno prikazati tudi takšno nevarno in natančno drift vožnjo. Kljub vsemu pa gre zgolj za navidezno resnično okolje. BMWjev virtualni drift z M4 na letalonosilki. Resnično ali fotomontaža?