Aston Martin Lagonda All_terain Concept
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin Lagonda All-Terrain je električni koncept, ki se spogleduje z navtiko – njegova notranjost je tako opremljena z luksuznimi elementi, kot jih najdemo v jahtah, avtomobil pa zagotavlja tudi avtonomno električno vožnjo. In to je le uvod v tisto, kar pričakujemov bližnji prihodnosti.

Lansko leto predstavljeni koncept Aston Martin Lagonda Vision je svojo inspiracijo črpal v letalskem svetu, najnovejši koncept luksuznega električnega križanca Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept pa se spogleduje z navtiko – notranjost koncepta je tako luksuzna kot v jahtah, voznik pa ima pred seboj volan in instrumentno ploščo (ki je narejena po vzoru jaht), četudi je ne potrebuje vedno, saj koncept zagotavlja avtonomno vožnjo.

Medtem ko se avtomobil avtonomno vozi, lahko voznik in sovoznik obrneta sedeža in tako lažje komunicirata s potnikoma na zadnjih sedežih. Posebnost v notranjosti avtomobila Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept sta kontrolna gumba – prvi na osrednji armaturni plošči in drugi med potnikoma na zadnjih sedežih, ki s pomočjo elektromagnetov lebdita v zraku.

Lagonda All-Terrain Concept uporablja za pogon električno energijo, ki se hrani v bateriji, vgrajeni v dno koncepta. Na zadku je na voljo iztegljiva ‘polica’, na katero lahko odložimo stvari ali pa se usedemo in občudujemo naravo.

Na žalost je Lagonda All-Terrain le koncept, ki verjetno nikoli ne bo ugledal serijske proizvodnje, si pa lahko ravno zaradi tega koncepta predstavljamo osnove Lagondinega produkcijskega modela, ki prihaja v letu 2022.

Galerija: Aston Martin Lagonda All-Terrain

Aston Martin Lagonda All_terain ConceptOdpri galerijo

Fiat Concept Centoventi: električna 'kocka', ki jo sestavljaš po svoji želji Fiat Concept Centoventi: električna ‘kocka’, ki jo sestavljaš po svoji želji Hispano Suiza Carmen Hispano Suiza Carmen: električna zapeljivka z retro pridihom Goodyear Aero Goodyear: pnevmatika za leteče avtomobile Rimac C_Two Rimac C_Two: od 0 do 100 v 1,9 sekunde · ·