Aston Martin Rapide AMR
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin je z vajeti spustil svoj športni oddelek AMR z nalogo, da ustvari nadgrajeno in še bolj strupeno različico limuzinskega Rapida. Aston Martin Rapide AMR je štirivratna limuzina, primerna za hitra popotovanja v stilu in udobju. Naredili bodo le 210 primerkov te limuzinske zveri.

Tudi tokrat bo imel Aston Martin Rapide AMR pod pokrovom atmosfersko navdahnjeni V 12-valjni motor. Zdaj ima kar 580 konjskih moči in 630 njutonmetrov navora. Za primerjavo, motor v običajnem Rapidu S ima 552 konjskih moči in enako količino navora. Z nadgradnjo motorja je Rapide AMR tako še hitrejši in doseže hitrost 330 km/h. Da se Rapide lahko uspešno kosa z vso to dodatno močjo, so ga znižali za 10 mm, karbonsko-keramične zavore pa so že del standardne opreme.

Kot smo opazili že pri konceptnem Rapidu AMR iz leta 2017, ima tudi serijski Rapide AMR karbonske vstavke v prednjem odbijaču, ob strani in na pokrovu motorja, iz istega materiala pa sta narejena še zadnji difuzor in zadnji spojler. Motorni pokrov ima velike prezračevalne reže, v prednjem odbijaču pa svetijo okrogli LED-žarometi. Zadek lepo dopolnijo 4 zaključki izpušne cevi, ki ponujajo napev, ki je vreden imena AMR. Vse skupaj sedi na 21-palčnih kovanih platiščih, ki so oblečena v pnevmatike Michelin Super Sport.

Znotraj Rapida AMR najdemo osrednjo konzolo, ki se razteza skozi celotno dolžino notranjosti avtomobila in je narejena iz karbonskih vlaken. Sedeži so oblečeni v alkantaro, vsak kupec pa si lahko omisli vstavke v barvi AMR Lime ali Galena Silver. Na voljo je seveda še veliko drugih možnosti, s katerimi si lahko bodoči lastniki popolnoma personalizirajo svojega Rapida AMR. Vsekakor so to zgolj sladke skrbi srečnih lastnikov novih Aston Martinov.

Galerija slik – Aston Martin Rapide AMR

Aston Martin Rapide AMROdpri galerijo

BMW 8 Coupé BMW 8 Coupé: ko obstanete odprtih ust ONYX Motorbikes ONYX Motorbikes: električna retro mopeda Kitty Hawk Flyer Kitty Hawk Flyer: ‘dron’ za osebni prevoz Ford Mustang Shelby GT350 Ford Mustang Shelby GT350: še bolj oster v ovinkih · · ·