Aston-Martin-Vantage-S-Roadster-2
Utrip mesta · mobilno

Spoznajte Aston Martinovega najhitrejšega serijskega kabrioleta vseh časov. Sliši na ime V12 vantage S roadster, poganja pa ga 6,0-litrski V12 motor, ki proizvede 565 KM. To zadošča za končnih 323 km/h in pospešek do stotice v natanko štirih sekundah. V salonih in na cestah že letošnjo jesen, cene od okoli 200 tisoč navzgor.

Roadster različica pomeni zgoraj brez različico leta 2013 predstavljenega V12 vantage S coupeja, s katerim si deli v uvodu omenjeni motor in vozno mehaniko. Atmosferski motor poganja zadnji kolesni par, za prenos moči pa skrbi astonova sportshift III sedemstopenjska prestavna avtomatika z menjalnima naperkoma za volanom iz karbonskih vlaken. Ta je zamenjal predhodno šeststopenjsko prestavno avtomtiko, od katere je nova občutno hitrejša, obenem pa je model v primerjavi s prednjim 510 KM V12 vantage roadsterjem 20 kilogramov lažji.

Iz kupe različice je podedoval tudi vzmetenje s tremi stopnjami nastavitev (normal, sport in track), karbonske zavore in krmilni mehanizem znamke ZF.

Del “kure” so tudi oblikovni dodatki na karoseriji, katere del so poseben okvir odprtine za zajem zraka iz karbona s srebrno mrežo iz titana, še bolj poudarjen pokrov motorja, za še večjo unikatnost pa so na voljo tudi številne grafične polepitve karoserije.

PREBERITE ŠE: Aston Martin DP-100 – angleška vizija hiper avtomobila prihodnosti

Notranjost je nadgrajena z novimi barvnimi kombinacijami usnja in alkantare, dodali pa so mu tudi posebna prednja sedeža iz karbonskih vlaken. Komur tudi to ne bo dovolj, pa bodo pri Aston Martinovi posebni diviziji imenovani “Q”, ponujali številne oblikovne dodatke tako za zunanjost kot tudi podobo notranjosti, s čimer bo lahko ta redek superšportnik dejansko postane “one of a kind”.

Odpri galerijo
TomDonhou-byTristanHolden-viaProlly Kolo s 104-zobnim verižnikom je kolo, ki pokaže zobe, ko je najbolj treba! watch-the-teaser-for-the-renault-sport-r-s-01 Renault Sport R.S. 01 – superšportnik, ki buri duhove new-cover Hennessey venom F5 – strupen monstrum z novo zunanjo podobo cover Ročno izdelana električna kolesa Oto, ki izgledajo kot motorji iz sredine prejšnjega stoletja · ·