Aston Martin x Brough AMB 001
Utrip mesta · mobilno

Ikonična krilca Astona Martina se bodo prvič v zgodovini pojavila na motociklu. To je Aston Martin x Brough AMB 001.

Dve največji imeni v britanski avtomobilski zgodovini – Aston Martin in proizvajalec motociklov Brough Superior – sta združili moči, da bi ustvarili dvokolesni stroj, zasnovan za dirkališče. AMB 001 je narejen iz karbonskih vlaken in aluminija, poganja pa ga turbinsko podprti dvovaljnik z notranjim hlajenjem in s 180 konjskimi močmi. Masivni vmesni hladilnik ali intercooler in dovodni izpušni zbiralnik dajeta motociklu agresivno podobo.

AMB 001 pooseblja filozofijo Aston Martina, ki smo jo že lahko srečali pri hiperavtomobilu Valkyrie. Tudi v dizajnu je mogoče opaziti oblikovne elemente, ki si jih AMB 001 deli z že omenjenim hiperavtomobilom. Eden izmed teh elementov je srebrna črta, ki se razteza čez sredino posode za gorivo in obenem služi kot digitalni prikazovalnik podatkov.

Motocikel gre v prodajo letos jeseni, na voljo bo le 100 primerkov, kjer boste morali za enega takega lepotca odšteti okoli 108 tisoč evrov.


2021-Jaguar-I-Pace-All-Electric-SUV-0-Hero Jaguar i-Pace: zlati standard postal še boljši Volkswagen Arteon Shooting Brake Elegance Volkswagen Arteon Shooting Brake – lepotec v Volkswagnovih vrstah Mercedes-Benz E63s AMG Mercedes-Benz E 63 S AMG: pomemben je le videz Mazda BT-50 Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni ·