Mini računalnik ASUS Pen Stick
V zraku · tehnologija

ASUS Pen Stick je miniaturen računalnik, ki bi se zlahka pomešal med pomnilniške USB ključke. A je precej več kot to. Gre namreč za zmogljiv žepni osebni računalnik, ki mu niti najnovejši operacijski sistem Windows 10 ne predstavlja težav. Njegovo ”komunikacijsko sredstvo” za priklop na zunanjo napravo je vmesnik HDMI, trgovci pa se bodo od jeseni 2015 dalje od njega ločili za preračunanih 135 evrov.

Pod pojmom računalnik se že dolgo ne skriva več le štirioglata ”kišta”, tudi prenosnik je zgolj še en od pojavnih oblik. Asus ga je tako tokrat predstavil še v kompaktni obliki, v velikosti kot-ponedeljek-dolgega USB ključka. To pa ne pomeni, da z Asus Pen Stickom ne morete izvrševati nekoliko zahtevnejših opravil, saj je kos tudi zahtevam najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10. Njegovi možgani so namreč Intelov procesor Atom s sredico Cherry Trail, odličen ”vid” pa mu daje vgrajena grafična kartica, ki podpira visoko ločljive vsebine.

PREBERITE ŠE: CyberPower Trinity – nenavaden trikraki igračarski računalnik

”Pritlikavi” računalnik Asus Pen Stick se z zunanjo enoto poveže prek vmesnika HDMI, omogoča branje spominskih kartic microSD, poleg z LED-lučjo osvetljenenga gumba za vklop in izklop, pa je tu še par vmesnikov USB 2.0, priključek microUSB 2.0 za napajanje in priključek za slušalke. V ohišje so inženirji Asusa stlačili tudi 2 GB sistemskega pomnilnika, 32 GB pa je vgrajenega. Kljub le 12.1 x 3.2 x 1.4 centimetrom nista izpadla niti brezžični tehnologiji Wi-Fi (802.11b/g/n) in Bluetooth (4.0).

Mini računalnik ASUS Pen StickOdpri galerijo
SanDisk Ultra Fit 3.0 je najmanjši 128 GB velik USB ključek na svetu. SanDisk Ultra Fit 3.0 je najmanjši 128 GB USB ključek na svetu Batteriser avtonomijo alkalne baterije podaljša kar za 8X. Batteriser – ko baterija za enkratno uporabo dobi devet življenj Slušalke Here vam dajo popolno oblast nad zvokom okoli vas. Slušalke Here – snemalni studio v ušesih, s katerim kontrolirate kaj slišite, koliko in kako Modularna ura Blocks Modularna ura Blocks – pametna ura po vaši meri ·