151416-phones-news-feature-asus-rog-phone-3-official-image1-npajyqsl8d
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

V svetu mobilnih igric si je prav Asusova “republika gejmerjev” pridobila ugled kot eden najboljših ekosistemov. Od prenosnih računalnikov in komponent ter vse do telefonov, pospešenih z GPU – blagovna znamka nenehno postavlja letvico višje. IPred kratkim so razkrili naslednika generacije zmogljivih mobilnih naprav ROG, ki je najzmogljivejši “gejmerski” pametni telefon, ki je bil kdajkoli izdelan.

Asus ROG Phone 3 je brez dvoma zmogljivejša iteracija predhodnika, in že to pove zelo veliko. Ponaša se z najsodobnejšo mobilno platformo, ki jo lahko sploh kupimo – Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G – kot tudi z izjemno natančnim, nizko zamudnim 144 Hz/1 ms 6,95-palčnim zaslonom AMOLED, 10-bitnimi barvami in povečanim visokodinamični razonom HDR10 +.

Pri življenju ga držita baterija z 6.000 mAh in pa procesorski hladilnik. Na hrbtu telefona je nameščen sistem treh kamer – glavna kamera z 64 MP, širokokotna kamera z 13 MP in pa makrokamera. Izboljšan sistem omogoča tudi snemanje v načinu Pro Video Mode, kot tudi Free Zoom, Wind Filter in pa funkcijo Acoustic Focus, s čimer vodo vaši videi brez dvoma izstopali. Spredaj je kamera s 24 MP.

Da je stvar še toliko bolj tehnološko dovršena in zaokrožena, je Asus poskrbel s svojim sistemom AirTrigger 3, s katerim je izboljšal programljive ultrazvočne senzorje telefona z intuitivnim ekvivalentom, ki sicer posnemajo kontrolerje. Na police naj bi Asusov “game changer” prišel še septembra letos, cena še ni znana.

jelly-2_04 Unihertz Jelly 2: pametni telefon v velikosti kreditne kartice oneplus nord OnePlus Nord: pametni telefon z dvojno selfie kamero iphone-se2-2020-15 iPhone SE 2020: kako dober je najcenejši iPhone vseh časov? cover-google-4a-2020 Google Pixel 4a: neuradno ·