Asus ZenBook UX305
V zraku · tehnologija

Asus ZenBook UX305 je s svojimi 12,3 milimetri debeline najtanjši prenosnik v svojem razredu, njegovi zaobljeni robovi pa še dodatno poudarjajo njegovo vitkost. Narejen je iz enega kosa aluminija in ima diamantno gravirane oblikovalske elemente. 13,3-palčni zaslon ločljivosti QHD+ (3200×1800 pik) je tako samo sladkorni, oziroma pikselni posip na izjemen in luksuzen prenosnik, ki mu tehtnica pokaže vsega 1,2 kilograma.

Asus ZenBook UX305 je med 13-palčnimi prenosniki najtanjši, a to še zdaleč ni njegov edini adut. Tu so še vrhunski, na dotik občutljivi zaslon, premazan s slojem proti bleščanju in z odličnim vidnim kotom, pa sveži energijsko učinkoviti Intelov Core M procesor. Tu je tudi ergonomska tipkovnica v svoji ”naravni velikosti”, baterija, ki nudi 10 ur avtonomije delovanja, hladilni sistem, ki ne uporablja ventilatorjev, kar pomeni, da je prenosnik tih kot miška in pogon SSD, da je neumoren kot hrček na vrtečem kolesu. Najbolj ”kul” pa je verjetno ASUS IceCool tehnologija, ki zagotavlja, da je predel, kjer počivajo naše dlani, vedno hladnejši od telesne temperature.

Navzlic suhljatosti ZenBook UX305 omogoča nadstandardno povezljivost, saj ima kar tri vmesnike USB 3.0. Eden je posebnež, saj podpira tehnologijo ASUS Charger+, da ekspresno napolni mobilne naprave, ki so priklopljene nanj.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu

ZenBook UX305 sicer največ stavi na dotik, saj njegov zaslon podpira večprstni dotik in rabo gest, upravljanje z blazinicami prstov pa nudi tudi drsna ploščica. In še nekaj besed o zvoku. Prenosnik nosi tehnologijo, ki ji je dal pečat Bang & Olufsen, kar je dovolj zgovoren podatek, da na račun zvoka ni treba več izgubljati besed. Ta je pač vrhunski in temu gre verjeti na besedo. Vaš bo že od 980 evrov naprej.

q-JAYS slušalke q-JAYS: najmanjše slušalke na svetu Airboard AirBoard – najmanjše letalo na svetu z Indiegoga Auto osnutek Neclumi: nakit prihodnosti Google Chrome je možno uporabljati na različnih napravah. Google Chrome: Koristni nasveti za uporabo spletnega brskalnika · · ·