ZF3_Max_game_genie
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Veste, kaj je največji strah lastnikov mobilnih telefonov? Ne, to nista kraja ali poškodba, uporabniki najbolj trepetajo pred izpraznjenostjo baterije in posledično (začasno) neuporabnostjo digitalnega pomočnika. ASUS – Zenfone 3 Max vas bo rešil teh skrbi!

V časih, ko je pametni telefon več kot le sredstvo za komunikacijo, saj je računalnik v malem, kompas in zemljevid hkrati pa tudi digitalna denarnica, je zelo pomembno, da predvsem deluje. Energijo za delovanje mu zagotavlja vgrajena baterija, ki pa jo vedno zmogljivejši procesorji in veliki zasloni razkošnih ločljivosti ter požrešne aplikacije in raba mobilnega interneta vztrajno (in hitro) praznijo.

Če bi pametne telefone razvrstili po času trajanja njihove avtonomije, bi rezultati marsikoga presenetili. Med najboljšimi bi se zagotovo znašel ASUS-ov model Zenfone 3 Max, ki se zdi kot nalašč za povprečnega Slovenca, takšnega z aktivnim življenjskim slogom, ki rad obiskuje prelepe kotičke svoje države. In od svojega digitalnega pomočnika pričakuje, da mu vdano sledi in služi. Zenfone 3 Max se pohvali s kovinskim ohišjem in predvsem zmogljivo baterijo. Kot tak je idealen za vse, ki veliko časa preživijo stran od električnih vtičnic bodisi na različnih interesnih dejavnostih ali daljših izletih v naravi.

V pripravljenosti lahko čaka mesec dni

Zenfone 3 Max brez težav sledi uporabniku med še tako napornim delavnikom, na voljo mu je tudi v prostem času. Ne glede na to, ali uporabnik vneto dela ali pa se igra, energije v bateriji telefona Zenfone 3 Max je vsak dan dovolj za vse aktivnosti, povprečnemu uporabniku pa bo avtonomija delovanja zadostovala tudi za dva ali tri, varčnežem celo več dni. V pripravljenosti namreč telefon zdrži do kar 30 dni, omogoča do 20 ur pogovorov in do 87 ur predvajanja glasbe.

Ni podhranjen, hrani lahko celo druge

Varčni telefoni so pogosto strojno ‘podhranjeni’, torej manj zmogljivi in posledično tudi manj požrešni. A Zenfone 3 Max je našel idealen kompromis. Štirijedrni procesor in 2 ali 3 GB delovnega pomnilnika (ter 16 oz. 32 GB pomnilnika za hrambo podatkov) sta kos nalogam, ki jih telefonu zadajo tudi nekoliko zahtevnejši uporabniki. Zunanje mere določa 5,2-palčni zaobljen 2,5D IPS-zaslon, občutljiv na dotik, ki je vgrajen v kovinsko ohišje. Vsega 2,25 mm debel rob zaslona poskrbi za ugodno, kar 75-odstotno razmerje med velikostjo zaslona in ohišja. Nežno zaobljen hrbtni pokrov pa dodatno poskrbi, da telefon naravno paše v roko. Na hrbtni strani telefona je vgrajen še bralnik prstnih odtisov, ki Zenfone 3 Max odklene v delčku sekunde.

A prava zvezda je seveda baterija. Kot rečeno, 4130 mAh zaloge energije v bateriji je tako razkošje, da lahko s telefonom prek priloženega kabla napolnite tudi druge, pretežno mobilne naprave. V varčnem načinu Super saving, ki zna izkoristiti vsako energijsko celico do konca, Zenfone 3 Max pokaže še dodatno odliko – če ta supervarčni način vklopite šele takrat, ko ima telefon le 10 odstotkov zmogljivosti baterije, bo v pripravljenosti še vedno ostal kar 36 ur.

Kameri PixelMaster za kakovostno zajemanje spominov

Za zajemanje digitalnih spominov poleg prednje kamere z ločljivostjo senzorja 5 milijonov slikovnih pik poskrbi še hrbtna kamera PixelMaster, katere senzor zajame 13 milijonov slikovnih pik. Tehnologija PixelMaster fotografiranje v pametnih telefonih dviga na nov nivo, saj še izboljša standardna zajemanja posnetkov. V načinu HDR lahko uporabnik zajame sliko, ki ima do 4-krat večji dinamični razpon od klasične, v načinu Super Resolution pa kamera zajame več posnetkov in izdela fotografijo izjemne ločljivosti – kar 52 milijonov pik, na kateri so vidne vse možne podrobnosti. V načinu Low Light pa Zenfone 3 Max v primerjavi z neposrednimi konkurenti v pogojih slabe svetlobe zajame do 4-krat svetlejšo in bolj čisto sliko.

S telefonom Zenfone 3 Max se tako lahko brez skrbi odpravite na daljši izlet, medtem ko bodo pametni telefoni vaših prijateljev že ‘besneli’ od energijske lakote in naposled utihnili, boste vi lahko še vedno fotografirali in snemali videe, predvajali glasbo … In jim prijateljsko odstopili kakšen odstotek zmogljivosti baterije telefona Zenfone 3 Max.

Dostopen – stane le tretjino vrhunskega mobilnega telefona

Najboljšo novico smo prihranili za konec – Zenfone 3 Max kljub nadpovprečni kondiciji ne nosi nalepke z nadpovprečno ceno. V prosti prodaji pri domačih trgovcih z mobilnimi telefoni in v spletnih trgovinah boste zanj odšteli le malenkost več od 200 evrov.

Galerija fotografij: ASUS – Zenfone 3 Max

ASUS – Zenfone 3 MaxOdpri galerijo
shutterstock_380309914 CES 2017: kaj nam bo prinesel največji tehnološki dogodek leta CES 2017 – Las Vegas Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8: pametni telefon brez prave konkurence Pametni telefon VAIO Phone A Pametni telefon VAIO Phone A – Et tu, VAIO? Nostalgija po zasoljeni ceni. Retro iPhone 7 Plus – vonj po nostalgiji ·