_spi1661
Utrip mesta · destinacija

Si predstavljate 10-metrske stene, na katerih so vaše najljubše umetnine? V Parizu boste odslej priča temu spektaklu, saj so odprli prvi digitalni muzej lepih umetnosti Atelier des Lumières, katerega stene in tla so okrašeni z umetninami umetnikov, ki so v zgodnjem 20. stoletju pustili velik pečat na sodobno umetnost. Ah, to lepoto bi resnično lahko občudovali 24/7.

Barvne projekcije slik iz zgodnjega 20. stoletja so resnično vredne občudovanja, še posebej, ker so stene Atelier des Lumièra okrašene z deli Gustava Klimta in Egona Schielea. Nekdanja livarna iz 11. stoletja je dobila novo podobo, in sicer so jo spremenili v prvi digitalni muzej, ki je namenjen likovnemu ustvarjanju v Parizu.

Ljudje se ne učijo o kulturi na način, kot so to počeli v preteklosti, zato mora biti kulturna ponudba v koraku z njimi. “Združevanje umetnosti in digitalne tehnologije je po mojem mnenju prihodnost razširjanja umetnosti med prihodnjimi generacijami,” je dodal Bruno Monnier, predsednik Culturespaces.

Na 3300 kvadratnih metrih so desetmeterske projekcije, s katerimi želijo privabiti veliko občinstvo, ki ne obiskuje muzejev ali galerij. Michael Couzigou, direktor Atelier des Lumières, v tem kontekstu pojasnjuje, da so te razstave uvodni način za odkrivanje likovne umetnosti, ki na takšen, digitalen način, še nikoli ni bila predstavljena.

Stavba ima tri glavne razstavne prostore. Manjša soba je rezervirana za novodobne umetnike. Dve sobi pa sta posvečeni avstrijskemu slikarju Gustavu Klimtu in stoletju dunajskega slikarstva, vključno z deli Egona Schiela in Hundertwasserja.

Za razstavo Gustava Klimta so se odločili zaradi treh razlogov: raznovrstnoosti njegovih ekspresivnih oblik, prizadevanje za ustvarjanje totalne umetnosti med secesijo in poetično ter romantično naravo opusa. V razstavo so vključili tudi kratek program, posvečen slikarju in arhitektu Friedensreichu Hundertwasserju, na katerega je vplivalo Klimtovo delo.

Celotna izkušnja bo popolna, saj so umetniška dela opremljena z zvočnim sistemom, kar pomeni, da boste lahko med občudovanjem umetnin poslušali dela največjih umetnikov, kot so Wagner, Chopin in Beethoven.


Kauai, Havaji 5 osupljivih krajev, ki bodo v letu 2019 sanjske destinacije shutterstock_765018463 Najbolj epske destinacije, ki jih moraš obiskati glede na svoje astrološko znamenje shutterstock_689517016 To sta dve najhitreje rastoči turistični destinaciji na svetu Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit Bude Tunnel: bizarna atrakcija, ki je na TripAdvisoru v trenutku postala hit · · · · ·