Atlis XT
Utrip mesta · mobilno

Nobenega dvoma ni, da elektrika in električni pogon spreminjajo pravila igre v svetu avtomobilizma. Zdi se, da nas skoraj vsak teden preseneti novi električni avtomobil, ki ima kakšne skorajda neverjetne značilnosti. Eden izmed njih je zagotovo Atlis XT, električni poltovornjak, ki s svojimi številkami napoveduje nove smernice v razvoju električnih avtomobilov.

Atlis XT bo na voljo z več nivoji opreme, da si bo lahko skorajda vsakdo omislil takšnega, kot ga potrebuje. A če si omislite tisto, ki je po ceniku najvišje, vam pri Atlisu zagotavljajo, da se boste lahko peljali do 800 kilometrov daleč z enim polnjenjem baterije. Zagotovo razdalja, ki je v električnem avtomobilskem svetu še nismo slišali.Poleg tega pogon ponuja športne pospeške, pot od 0 do 100 km/h pa bo trajala malenkost več kot 5 sekund.

Navor Atlisa mora biti naravnost pošasten, saj lahko za seboj na prikolici vleče tovor težak kar 9000 kilogramov. Če se še niste nehali čuditi, vam razkrijemo še eno osupljivo številko. Pri Atlisu trdijo, da se njihov poltovornjak napolni v zgolj 15 minutah! Pri tem podatku ostajamo skeptični, kljub temu da gre za njihove lastne polnilnice.

Atlis je narejen v ZDA, njegova začetna cena pa se prične pri 45.000 ameriških dolarjih. Nudi dovolj prostora za 6 ljudi, nivo kakovosti pa je prav tako na zavidljivo visokem nivoju. Držimo pesti, da jim projekt uspe in da bomo resnično lahko občudovali to električno moč.

Galerija: Atlis XT

Atlis XTOdpri galerijo
Peugeot 508 Novi Peugeot 508: nova drzna oblika in zapeljive luči Novi BMW 7 Novi BMW 7: še nekaj uradnih besed o novi sedmici Ford Mustang Shelby GT500 Detroit 2019: Ford Mustang Shelby GT500 je izredni mišičnjak, ki jemlje dih Novi Porsche 911 Cabriolet Novi Porsche 911 Cabriolet: Porsche za vetrovne užitke ·