Audi A6
Utrip mesta · mobilno

V tem trenutku se po slovenskih cestah vozi okoli 10.000 Audijevih limuzin A6. Ravno v letošnjem letu Audi praznuje 50 let, odkar je prva limuzina A6, tedaj še znana pod oznako Audi 100, zapeljala na cesto. Najnovejši Audi A6 je zdaj svetlobna leta pred tistim iz leta 1968 in se lahko pohvali s športnimi elegantnimi linijami, dobrimi motorji in izrednimi varnostno-asistenčnimi sistemi.

Novi Audi A6 je napredoval v vseh pogledih, še najbolj pa v tehnološkem smislu. Na področju asistenčnih in varnostnih sistemov A6 prav nič ne zaostaja za modeloma A7 in A8. Tako bomo v novem Audiju A6 našli vso najmodernejšo Audijevo tehnologijo, h kateri lahko dodamo še sistem za nadzorovano odpiranje vrat in parkirnega pilota, ki nam bo prek telefonske aplikacije omogočil parkiranje avtomobila v tesni parkirni prostor ali v domačo garažo.

Mere novega Audija A6 so v primerjavi s predhodnikom nekoliko zrasle, a se to še najbolj opazi v potniški kabini. Več je prostora za glave, ramena in komolce, ob tem pa se nam ni treba odpovedati prtljažnemu prostoru, saj je ta enak kot pri predhodniku in ima za 530 litrov prostornine. Notranjost je popolnoma digitalizirana in je sestavljena iz digitalnega zaslona pred voznikom, višje na osrednji konzoli najdemo 8,8- ali 10,1-palčni zaslon informacijsko-zabavnega sistema. Pod njim je 8,6-palčni zaslon, prek katerega upravljamo z nastavitvami klimatske naprave.

K vozni dinamiki novega Audija A6 bo prispevalo dinamično štirikolesno zavijanje, proti doplačilu pa bo na voljo tudi zračno vzmetenje. Ponudba žarometov je tudi pri modelu A6 vrhunska, a s to razliko, da  ne bo na voljo laserskih žarometov. Audiji A6 bodo imeli na voljo samodejne menjalnike s tronic in tiptronic, pri močnejših motorji pa tudi štirikolesni pogon quattro. Na začetku prodaje bodo pri modelu A6 na voljo dizelski agregati, in sicer A6 40 TDI z 204 konjskimi močmi in vstopno ceno 55.000 evrov, sledi pa mu A6 45 TDI z 231 konjskimi močmi, quattro pogonom in začetno ceno pri 62.530 evrih. Za konec je na voljo še najmočnejši A6 50 TDI, ki ima 286 konjskih moči, quattro pogon in začetno ceno pri 69.080 evrih. Novi Audi A6 vas že čaka v Audijevih avtomobilskih salonih.

Galerija slik – Audi A6

Audi A6Odpri galerijo

Kalashnikov CV-1: je to superšportni električni avtomobil, ki bo konkuriral Tesli? Kalashnikov CV-1: je to superšportni električni avtomobil, ki bo konkuriral Tesli? Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow: nova era srebrnih puščic Bugatti Divo Bugatti Divo: 40 pregrešno dragih mojstrovin Lamborghini Aventador SVJ 63 Lamborghini Aventador SVJ: najbolj divji Aventador vseh časov · · · ·