Audi e-tron GT Concept
Utrip mesta · mobilno

Tretji električni avtomobil, ki ga je predstavil Audi, je gotovo tudi eden izmed najbolj zanimivih do zdaj. Audi e-tron GT Concept se bo spopadel s Teslo in ji poskušal konkurirati na vseh področjih.

Audi e-tron GT Concept za pogon uporablja dva elektromotorja in Audijev štirikolesni pogon quattro. 590 konjskih moči je dovolj, da se koncept od 0 do 100 km/h izstreli v zgolj 3,5 sekunde in doseže končno hitrost pri 240 km/h. Baterija z zmogljivostjo 90 kWh ima dovolj energije za 400 kilometrov poti, 800 V polnilni sistem pa napolni 80 % baterije v zgolj 20 minutah.

Zunanja podoba e-tron GT je agresivna, z ostrimi linijami, kar smo priča pri najnovejši generaciji Audijevih avtomobilov. Dramatične LED-luči le še dodajo k ostrini in agresivnosti GT-ja. V nasprotju z večino konceptov bo Audi e-tron GT Concept v letu 2020 doživel svojo serijsko proizvodnjo. Pred tem ga bomo lahko videli v akcijskem Marvelovem filmu Avangers 4, kjer ga bo po vsej verjetnosti vozil navdušenec nad modelom Audi R8 Tony Stark oziroma Iron Man.

Galerija slik: Audi e-tron GT Concept

Audi e-tron GT ConceptOdpri galerijo

Rivian R1T Rivian R1S in R1T: električni SUV in prvi električni pick-up in na svetu Mazda3 Nova Mazda3: postala je še zapeljivejša Porsche 911 Novi Porsche 911: osma generacija legende Bentley Continental GT Convertible Bentley Continental GT Convertible: Continental GT se je popolnoma razkril · · · ·