Audi e-tron
Utrip mesta · mobilno

Končno se nam je predstavil skrivnostni, popolnoma električni SUV, Audi e-tron. Opisujejo ga kot prostornega, petsedežnega, srednje velikega, popolnoma električnega SUV-ja, ki je dobro opremljen in bo zadovoljil potrebe kupcev vrhunskih znamk. Oblikovno ne odstopa veliko od Audijev novejše generacije, v sebi pa skriva marsikaj zanimivega.

Audi e-tron ima za pogon na voljo dva asinhrona elektromotorja. Prvi proizvede 135 kW, drugi, ki je malce večji, pa 140 kW. Začasno lahko izkoristila ‘dodatno’ moč, ki skupno moč motorjev poveča na 165 kW. Baterija ima za 95 kilovatnih ur energije in je razdeljena v 432 celic. Skupna sistemska moč tako znaša 265 kW in 561 njutonmetrov navora. Od 0 do 100 km/h potrebuje e-tron 6,4 sekunde, če pa uporabimo ‘dodatno’ moč, pa se čas zmanjša na 5,5 sekunde. Moč se pri uporabi ‘dodatne moči’ poveča na 300 kW in 664 njutonmetrov navora.

Audi e-tron bo imel dovolj energije, da bo naredil 402 kilometra dolgo pot. Baterija se bo do 80 % napolnila v pol ure, če bomo uporabljali 120-voltno polnilnico. Poleg tega, pri Audiju pripravljajo še celotno ‘polnilno’ shemo, kjer boste lahko e-trona polnili na polnilnicah, ki imajo z Audijem sklenjeno pogodbo. Tako boste račun plačali mesečno, glede na porabo. Prvo leto naj bi bila uporaba polnilnic brezplačna. Audi e-tron se je tako pridružil rivaloma BMW iX3 in Mercedes-Benz EQC, v Evropi pa bo na voljo za malce več kot 60.000 evrov.

Galerija slik: Audi e-tron

Audi e-tronOdpri galerijo

Kia Ceed GT Kia Ceed GT: 201 konjska moč in agresiven dizajn Lexus Digital Outer Mirrors Lexus Digital Outer Mirrors: stranska ogledala bodo postala preteklost ezgif.com-webp-to-jpg eVTOL: prvi leteči taksi na električni pogon Hyundai i30 Hyundai i30: prenova Golfovega rivala · · · · ·