Audi predstavlja sončne celice
Utrip mesta · mobilno

Audi se je v električni svet podal z vsemi sredstvi, saj poleg električnih in hibridnih avtomobilov raziskujejo tudi ostalo tehnologijo, povezano z elektriko. Med njimi so tudi sončne celice, ki jih bodo vgrajevali v panoramska okna.

Sončne celice, ki jih Audi razvija skupaj s kitajskim podjetjem Hanergy, so izjemno tanke in zaradi tega primerne za vgradnjo v panoramske strehe avtomobilov. Ker tudi tehnologija sončnih celic napreduje iz dneva v dan, so te izpolnjene do te mere, da so bolj učinkovite in lahko proizvajajo elektriko tudi v slabših pogojih. Trenutno lahko takšna streha pripomore k zagotavljanju energije za naprave, kot so radio, navigacija, klimatska naprava in podobno. Audijevi načrti za prihodnost pa gredo v to smer, da bi bile te sončne celice sposobne proizvesti dovolj električne energije, da bi lahko z njo poganjali avtomobile. S časoma želijo s sončnimi celicami prekriti celotno površino strehe, ne samo površino panoramskega okna. Avtomobil s prvo takšno solarno streho naj bi Audi predstavil do konca letošnjega leta. V galeriji si do takrat lahko ogledate Audijevega konceptnega e-tron quattra.

PREBERITE ŠE: SION: AVTOMOBIL S SOLARNIMI CELICAMI IN MAHOM V ARMATURNI PLOŠČI

Galerija slik: Audi predstavlja sončne celice

Audi predstavlja sončne celiceOdpri galerijo
Maserati Ghibli GranLusso Maserati Ghibli GranLusso: Maserati Ghibli z novim obrazom Ferrari Portofino Californie ni več, dobrodošel Ferrari Portofino! 16_header_delite_jpg__1600x686_q80_crop_subsampling_2_upscale__1476715844_19 Riese & Müller Delite GT Signature: najboljše električno kolo download (2) Volkswagen T-Roc: svetovna premiera ljudskega terenca po okusu urbanih · · ·