Audi Q3
Utrip mesta · mobilno

Aktualni Audi Q3 je že precej ‘star’, saj njegov dizajn sega že v leto 2011. Druga generacija zdaj prinaša precej svežine in občutno spremenjen videz. Poleg tega v sebi skriva več tehnologije in zanimivo izbiro motorjev.

Dizajn je povsem primerljiv z najnovejšimi modeli, ki prihajajo iz tovarne Audi. Novi Audi Q3 ima atletsko postavo in nas spominja na pomanjšani model Q8. Prednjo masko krasijo navpične letvice, žarometi pa so skorajda povečana različica tistih z modela A3 Sportback. Za piko na i k novemu dizajnu lahko dodamo še platišča v velikosti 17, 18 ali 20 palcev. Novi Audi Q3 je zrasel. V dolžino je daljši za 9,65 centimetra in ima za 7,6 centimetra daljšo medosno razdaljo. S tem bomo pridobili prostor v prtljažnem prostoru in prostor v kabini za večje udobje potnikov. Zadnji sedeži se lahko premaknejo naprej ali nazaj za 15 centimetrov. Posledično je lahko prtljažni prostor velik med 530 in 675 litri. Če zadnje sedeže podremo, dobimo prtljažnik, velik 1.525 litrov.

Na začetku prodaje bomo našli v Audiju Q3 štiri različice motorjev, tri bencinske in enega dizelskega. Njihova moč je od 150 do 230 konjskih moči in prav vsi so turbinski vrstni 4-valjniki. Za prenos je na voljo 6-stopenjski ročni ali samodejni 7-stopenjski menjalnik S tronic. Pogon bo možen na prednji kolesni par ali pogon quattro na vsa štiri kolesa. Poleg motorjev ima Audi Q3 še kopico varnostne tehnologije, ki zajema zaviranje v sili, prilagodljiv tempomat, ohranjanje voznega pasu, opozorilo pred zapuščanjem voznega pasu in druge.

Tudi v notranjosti lahko zasledimo vplive modela Q8. Q3 v sredini sicer nima dveh zaslonov na dotik, ima pa zelo podobne oblike elementov na osrednji konzoli. Podatke lahko spremljamo prek 8,8-palčnega zaslona, ki je našel mesto na vrhu osrednje konzole. Če želimo, ga lahko nadgradimo v 10-palčnega, klasične merilnike pa lahko zamenjajo 12,3-palčni digitalni merilniki Audi Virtual Cockpit. Novi Audi Q3 bo za evropske kupce na voljo  novembra.

Galerija slik – Audi Q3

Audi Q3Odpri galerijo
Microlino: malček, ki obuja preteklost. Microlino: malček, ki obuja preteklost Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5 Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5: kocka na kocko … ‘bondmobil’ Aston Martin Volante Vision Concept Aston Martin Volante Vision Concept: luksuzna leteča prihodnost Novi Audi TT Novi Audi TT: še ena izmed komaj opaznih prenov · · · · ·