Audi RS5 Sportback
Utrip mesta · mobilno

Na evropski trg je že prišla najnovejša in v tem trenutku ena izmed najbolj strupenih različic Audija A5, Audi RS5 Sportback.

Audi RS5 Sportback, je bolj praktična, sicer pa enako zmogljiva različica Audija RS5 Coupe. Petvratni kupe poganja 2,9-litrski bencinski TFSI motor s kar 450 konjskimi močmi (331 kW) in 600 njutonmetri navora. Še kako opazen je zlovešči prednji del, ki ima izrazite odprtine za zrak s prepoznavno satasto strukturo, ki je značilna za Audijeve RS modele. Zadek zaznamujeta RS difuzor in zaključki športnega izpušnega sistema RS.

Zaradi dolge medosne razdalje in kratkih previsov je drža Audija RS5 Sportback športna in agresivna, še dodatno pa jo poudarijo kovana 19-palčna platišča, ki jih po želji lahko nadgradimo z 20-palčnimi kovanimi platišči. Dodatno si lahko omislimo še paket zunanjih elementov v karbonski, svetleče črni ali matirano aluminijasti izvedbi. Strupena sonomsko zelena barva je na voljo ekskluzivno za športne modele RS5.

Notranjost je odeta v popolno črnino in je prav tako funkcionalna kot pri ostalih modelih Audi. Da sedimo v športnem kupeju,  nam dajo vedeti športni sedeži RS in usnjeni večfunkcijski volan RS z ravnim spodnjim delom. Za prestavljanje imamo na voljo 8-stopenjski tiptronic menjalnik, za več oprijema pa štirikolesni pogon quattro. Audi RS5 Sportback bo na ceste zapeljal v sredini leta, naročiti pa ga je mogoče že zdaj. Osnovna izvedba športnega petvratnega kupeja bo v Nemčiji stala 82.700 evrov.

Galerija slik: Audi RS5 Sportback

Audi RS5 SportbackOdpri galerijo

Polestar 2 Polestar 2: so se Tesli zatresle hlače? Škoda Kamiq Škoda Kamiq: urbani SUV, namenjen mlajšemu občinstvu Suzuki Ignis To so najbolj varni avtomobili (2019) Volkswagen T-Roc R Volkswagen T-Roc R: najbolj ‘nabildan’ T-Roc · ·