Audi Q8 concept
Utrip mesta · mobilno

Audi bo na avtomobilskem salonu v Detroitu (NAIAS 2017) premierno pokazal študijo Audi Q8, športnega terenca s kupejevskimi geni. Od slednjega je podedoval eleganco, od SUV-ja pa značilno prostornost. Je znanilec novega segment vozil v višjem avtomobilskem razredu.

Audi bo na severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS 2017) v Detroitu predstavil študijo Audi Q8 concept, ki linije kupeja meša s prostornostjo športnega terenskega vozila.

Prste pri študiji – gre za kupejevsko nadgradnjo modela Q7 – je imel tudi Slovenec Domen Ručigaj, bivši Volkswagnovec, ki je zdaj del oblikovalske ekipe glavnega Audijevega oblikovalca Marca Lichteja. Ta je dejal, da ”s študijo Audi Q8 concept na čelo naše serije Q stopa nov vrhunski model. Njegov dizajn jasno izžareva športnost in prestiž. Pri tem se nam zdi pomembno, da ima konceptni avtomobil kljub nizki strešni liniji prostorno notranjost s štirimi enakovrednimi sedišči.”

PREBERITE ŠE: Skrivno življenje igrač – Audi z animiranim filmom ruši stereotipe o igračah

Lichte je ob tem dodal, da se bodo Audiji v prihodnje med seboj precej bolj razlikovali.

Študija predvsem spredaj deluje zalo samozavestno in mogočno. Osemkotni okvir mreže hladilnika je pomaknjen precej naprej in je tudi precej širši kot pri trenutnih Audijevih serijskih modelih. Ima izrazito tridimenzionalno obliko. Poznavalci Audija bodo v njem prepoznali izvorni model Quattro iz osemdesetih. Naj pomagamo – izjemno položen in obenem zelo širok C-stebriček ter močna in široka ramena nad kolesi. Serijski Audi Q8 bo na ceste zapeljal že leta 2017.

Audi oglas Skrivno življenje igrač – Audi z animiranim filmom ruši stereotipe o igračah Nova Audi A5 in S5 Cabriolet Novi Audi A5 in Audi S5 kabriolet (2017) – večja, lažja in še vedno s platneno ‘kapuco’ Novi Audi Q5 Novi Audi Q5 – SUV, ki na novo piše pravila igre Tipkovnica Audi Layer Tipkovnica Audi – je to najbolj elegantna tipkovnica vseh časov? · · · · · ·