Aura: končno smo dobili platformo, ki loči ponaredke od originala!
V zraku · tehnologija

Ali vas je vsakič, ko nameravate poseči po izdelkih prestižnih blagovnih znamk, strah, da boste kupili ponaredek? Po zaslugi najnovejše platforme Aura boste KONČNO lahko pozabili na strah, ker ta platforma loči ponaredke od originala!

Francoski konglomerat LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton je razvil platformo, ki z uporabo tehnologije veriženja blokov/blockchain izsledi luksuzne dobrine in ponaredkom preprečuje, da bi vstopili na trg.

Platforma, ki se imenuje Aura, potrošnikom in blagovnim znamkam ponuja napredne storitve sledenja – uporabnike seznani z najrazličnejšimi informacijami o življenjskem ciklu izdelka, ki se tičejo dizajna, surovin, izdelave in distribucije.

LVMH bo s pomočjo sistema pripomogel k prepoznavanju originalnih izdelkov. Aura bo namreč beležila podatke o prodaji na prodajnih mestih in na trgu že uporabljenih dobrin. Na ta način bo preprodajalcem močno otežila delo, saj ponarejenih artiklov sistem ne bo prepoznal.

LVMH je pri ustvarjanju platforme sodeloval z Microsoftom in podjetjem Consensys, ki se ukvarja z rešitvami v tehnologiji blockchain. Sprva ga nameravata izkoriščati predvsem blagovni znamki Louis Vuitton in Christian Dior, v prihodnosti pa lahko pričakujemo, da bo na voljo še nekaterim drugim znamkam, ki si jih konglomerat lasti.

616tNHVGAoL._SL1000_ Novi Amazon Kindle Oasis 2019: generacija, narejena za nočno branje! 81UfpN5uJ-L Pavlok 2: magična zapestnica, ki sproži šok, če posežeš po “pregrehi” LiPlay-Colors Fujifilm Instax Mini LiPlay: kamera, ki med fotkanjem snema tudi zvok Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox! Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox!