hot-air-ballon
Utrip mesta · destinacija

Za vse avanturiste po duši bo od decembra 2020 možno doživeti čarobni severni sij kar iz udobne košare zračnega balona. Balon na vroči zrak bo na švedskem Laponskem v nebo ponesel vse, ki bi si radi ta čudež narave ogledali v živo.

Nov koncept doživetja severnega sija bodo ponudili pri turistični agenciji Off the Map Travel. Ustanovitelja Aurora Safari Campa, Jonas Gejke in Fredrik Broman, sta v sodelovanju z balonarskim strokovnjakom Andrewom Pearthom to čarobno pot z balonom poimenovala Aurora in the Sky (Aurora v zraku). Pearth je več kot 25 let z baloni letel nad afriškimi savanami, zdaj pa bo postal vodja laponske balonarske ekipe.

Ustanovitelj agencije Off the Map Travel Jonathan Cooper je dejal: “Nikdar še nismo slišali za karkoli podobnega. Vse kaže, da bo to naslednja največja izkušnja severnega sija.”

Rezervacije za to edinstveno vožnjo z balonom bodo možne od maja 2020. Večerne lete bodo izvajali aprila prihodnje leto. Pod vodstvom izkušenega poznavalca se bo balon dvignil okrog 40 metrov visoko, med severni sij in arktični led.

Za obiskovalce, ki si želijo ogledati divjo arktično pokrajino, pa bo ekipa laponskih balonarjev izvajala tudi dnevne ekspedicijske polete iz svoje matične baze v Gunnarsbynu na Švedskem, v dolini reke Ranea. Nova doživetja baloniranja z vročim zrakom na Laponskem so na voljo za skupine do šest oseb. Ker pa so leti odvisni od vremenskih razmer, je priporočljivo, da se vključijo kot del programa večdnevnega bivanja.

Pri agenciji Off the Map Travel boste za tak od tri do štiridnevni paket (brez letalskih vozovnic) odšteli od 2.500 evrov na osebo. Cena vključuje vse obroke, transfer, nastanitev v Aurora Safari Campu, avanturo s snežnimi vozili s kosilom na arktičnem krogu, let z balonom in vožnjo s snežnimi vozili “spoznajte prebivalce”.

Cooper dodaja: “Čeprav ne moremo zagotoviti, da boste videli severni sij, je vožnja z balonom med zvezdami daleč najlepši način, da poskusite.”


Forest Glamping Resort Blaguš Forest Glamping Resort Blaguš: gozdna pravljica v Slovenskih goricah arctic-bath-overview-webb-1 Arctic Bath: plavajoči hotel pod severnim sijem shutterstock_654109429 Tja NIKAR ne potujte: najbolj nevarne države za leto 2020 ddcd78bab70ea205745595a804e7142a1 Oboževalci Harryja Potterja lahko zdaj valentinovo preživite na pravi Bradavičarki! · · · ·