Aviar R67
Utrip mesta · mobilno

Električni avtomobili predstavljajo prihodnost in tako ni nič čudnega, da so temu primerno futuristično oblikovani. A vendarle se je našlo podjetje, ki kljub modernemu električnemu pogonu, stavi na obliko klasičnega avtomobila. Aviar R67 je klasični ameriški mišičnjak z modernim pogonom pod pokrovom.

Na prvi pogled je očitno, da si je Aviar R67, svojo podobo sposodil pri ameriški ikoni Ford Mustang Fastback iz leta 1967. Deluje čudovito, pod klasično oblikovano karoserijo pa skriva moderna električna tehnologija in pogon na vsa štiri kolesa. V obe osi sta nameščena elektromotorja, ki imata skupno zajetnih 840 konjskih moči. To je dovolj da se R67 požene od 0 do 100 km/h v pičlih 2,2 sekundah in doseže najvišjo hitrost pri 250 km/h. Baterija s kapaciteto 100 kilovatnih ur ima dovolj moči, da se lahko podamo na do 507 kilometrov dolgo pot.

Šasija avtomobila je lahka in v večini sestavljena iz aluminija, prekriva pa jo karoserija, ki je narejena iz karbonskih vlaken. Ponaša se še z aktivnim zadnjim spojlerjem, ki se samodejno aktivira pri hitrosti nad 120 km/h in se pospravi, ko pade hitrost pod 80 km/h. Notranjost je prav tako polna elektronskih pripomočkov in asistentov, celoten paket, z imenom Aviar R67, pa predstavlja všečno kombinacijo klasičnega videza in moderne tehnologije. Predstavljena dejstva so sila zanimiva in mi že držimo pesti, da bo ruski znamki uspelo zagnati serijsko proizvodnjo modela R67.

Galerija slik: Aviar R67

Aviar R67Odpri galerijo

Qiantu Motor K50 Qiantu Motor K50: bo Tesla naposled dobila rivala? Lincoln Continental 80th Anniversary Edition Lincoln Continental 80th Anniversary Edition: posebna izdaja ob 80. obletnici rojstva MINI John Cooper Works MINI John Cooper Works: MINI ‘raketa’, ki je enako močna, a še bolj učinkovita 4 Novi Citroën SUV C5 Aircross: udobje domačega fotelja za volanom · · · ·