Digitalne vinjete v Avstriji
Utrip mesta · destinacija · Utrip mesta · mobilno

Ob obisku Avstrije vam prihodnje leto ne bo več treba na vetrobransko steklo lepiti vinjete, saj bodo naši severni sosedje z novembrom 2017 uvedli tudi digitalne vinjete, ki jih že uporabljajo na Madžarskem. Po novem bo vinjeta vezana na registrsko številko vozila in ne na vetrobransko steklo.

Avstrija leta 2018 uvaja digitalne vinjete, ki jih v naši soseščini že nekaj let uporabljajo Madžari. Digitalna različica bo vezana na registrsko oznako vozila, s čimer se poslavljamo od lepljenja in zamudnega strganja vinjete z vetrobranskega stekla.

PREBERITE ŠE: Zrasle prve plazovne informacijske table v Julijskih Alpah, table, ki rešujejo življenja

Digitalno vinjeto bo od novembra 2017 dalje moč kupiti prek spleta na spletni strani avstrijske državne družbe za avtoceste ASFiNAG ali prek namenske mobilne aplikacije. Še naprej bodo na voljo tudi fizične vinjete. Kdaj bo zgledu Avstrije in Madžarske sledila Slovenija, še ni znano, upamo pa, da čim prej.


One Room Hotel v Pragi Žižkov televizijski stolp v Pragi skriva edinstven hotel z eno sobo Resort Epic Sana Algavre Sayanna Wellness: ta najboljši luksuzni SPA na svetu moraš obiskati! Najlepše evropske vasice: Reine, Norveška Najlepše evropske vasice Plazovna informacijska tabla Zrasle prve plazovne informacijske table v Julijskih Alpah, table, ki rešujejo življenja · · ·