Wiesmann se vrača!
Utrip mesta · mobilno

Wiesmann se vrača na avtomobilsko sceno že od leta 2015, a ne prav uspešno. A kot kaže, se jim je uspelo dogovoriti za dobavo motorjev, in tako so zelo blizu temu, da bodo Wiesmanni spet vozili po cestah. Motorje si bodo sposodili pri oddelku BMW M, saj če so ti dovolj dobri za najnovejšega BMW M5, bodo seveda še kako dobri za Wiesmannove butične mojstrovine.

Wiesmann sicer ne navaja, za katere motorje BMW so se dogovorili, a gre skoraj zagotovo za pošast, ki počiva pod pokrovom nove limuzine BMW M5. To je 4,4-litrski biturbo 8-valjni motor, ki premore krepkih 591 konjskih moči, kar bi moralo biti povsem dovolj za Wiesmannove prihodnje podvige. Brata Martin in Friedhelm Wiesmann sta ustanovila podjetje leta 1988, svetovni avtomobilski trg pa je na podjetje postal pozoren šele ob predstavitvi modela MF30 leta 1993. Takratni model je bil mešanica retro dizajna in modernega pogona BMW. Podjetje se je držalo tega recepta vse do leta 2014, ko je zaprlo vrata svoje proizvodnje.

PREBERITE ŠE: NOVI BMW M5 (2018): REINKARNACIJA BOŽANSTVA CESTE – 600 KONJEV IN 4-KOLESNI POGON SERIJSKO

Poslednji avtomobil, ki je prišel iz Wiesmannove tovarne, je bil GT MF4-CS, ki je obeleževal 25. obletnico obstoja podjetja. Na ženevskem avtosalonu je bil predstavljen leta 2013 in je imel motor BMW s 4 litri prostornine in 414 konjskimi močmi. To je zadostovalo, da se je športni kupe od 0 do 100 km/h pognal v 4,4 sekunde. Leta 2015 sta podjetje odkupila Berry in Anita Tatalovic in se od takrat trudila, da bi vrnila znamko Wiesmann med aktualne avtomobile. Ponovna potrditev naveze z oddelkom BMW M  je zagotovo korak v pravo smer in že se lahko veselimo naslednjega Wiesmannovega projekta.

Galerija slik: Wiesmann se vrača!

Wiesmann se vrača!Odpri galerijo

McLaren MSO R McLaren MSO R: ko ti običajen McLaren ni dovolj, si pač naročiš svojega 2019-land-rover-range-rover-p400e (6) Novi Range Rover (2018): tudi največji Range Rover ima osveženo podobo 1000-500-citymagazine-cover BMW Active Hybrid e-bicycle: hibridno električno kolo BMW 1000-500-citymagazine-cover Toyota GR HV Sports: Toyota predstavlja športni koncept · · ·