Leti, leti Skydio R1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Če smo bili do zdaj navajeni, da nad našimi glavami po zraku švigajo le ptice, se bo to kmalu spremenilo. Na trg namreč prihaja kamera, ki je sposobna leteti brez človekove pomoči.

Skydio R1 je oblikovan posebej za avtonomno snemanje. Poganja ga čip Nvidia Jetson AI , ki uporablja 12 kamer za navigacijo in glavno kamero, ki je sposobna snemati v ločljivosti 4K. S pomočjo teh si Skydio R1 ustvari 3D-zemljevid, ki vključuje drevesa, ljudi, zgradbe in še mnogo drugega. Tehnologija Skydio Autonomy Engine kameri omogoča, da sledi našemu gibanju, posname naše dogodivščine in se umika oviram.

Podjetje Skydio je napravo izdelalo v Kaliforniji. Pri tem so uporabili aluminij in karbonska vlakna. Kamero bomo lahko zaradi njene posebne oblike pospravili v nahrbtnik.

Aplikacija za pametne telefone Skydio je preprosta za uporabo, saj nas ne obremenjuje s podatki o letu, temveč se osredotoča na posnetke.

Skydio R1 Frontier Edition je že na voljo v omejeni količini, in sicer za 2.014 evrov.


maxresdefault To so najboljši droni 2018 Leica Q Snow Leica Q Snow: kamera z zimskim videzom Brezžične slušalke JBL E55BT iz linije Quincy Slušalke JBL, v katere se bodo v trenutku zaljubila vsa modna dekleta 201708120843288 Tipkovnica Azio Retro Classic Keyboard združuje staro z novim · · ·