1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Zgodba Barbara Custom Motorcycles se je začela pred nekaj leti z izdelavo računalniško ustvarjenih skic motornih koles. Te so potrebovali zaradi naročnikov, ki so si tako lažje predstavljali, kako bodo predelave na motornem kolesu delovale. Nekaj podobnega kot pri arhitektu, ki vam za lažjo predstavo izriše načrt in doda še skico razporeda prostorov.

Tokrat so se pri Barbara Custom Motorcycles lotili navidezne predelave Triumpha, Husqvarne in BMW-ja. Zamislili so si, kakšna bi lahko bila ta motorna kolesa v bližnji prihodnosti. Dizajn je vsekakor drzen in zabriše mejo med resničnim in fantazijskim svetom. Vsakega izmed teh motornih koles si lahko predstavljamo v drugačnem okolju, vsem pa je skupno to, da nas spominjajo na prevozna sredstva iz znanstvenofantastičnih filmov.

Husqvarna Ampulex Compressa je futuristično motorno kolo, ki svoj navdih jemlje pri redkem Lotusu C-01 in White Ghostu, ki so ga dizajnirali pri Smoked Garage. V kontrast belini Husqvarne je črni Triumph povsem nekaj drugega. Triumph Black Matter ima sedež in posodo za gorivo spojeno v eno samo minimalistično skulpturo, ki si jo z lahkoto predstavljamo v filmu Ridleyja Scotta, Blade Runnerju. Barbarini umetniki so si zamislil še dva primerka iz BMW oddelka Motorrad . Obema je skupen kot pri osi zašiljen zadek motornega kolesa, nosita pa ime Raven. Oba delujeta še kako dramatično, fantazijsko, a hkrati povsem minimalistično. Če bomo imeli v prihodnosti priložnost voziti taka motorna kolesa, bo na cestah zagotovo več motornih koles kot danes.

PREBERITE ŠE: LAZARETH YAMAHA R1 STREET: FILMSKI REKVIZIT POŽELENJA

Galerija slik: Barbara Custom Motorcycles

BMW StingOdpri galerijo

Aria Group FXE Aria Group FXE: superšportnik iz ZDA EVO 43 HT jahta Jahta EVO 43 HT predstavlja še eno raztegljivo razkošje Toyota FT-AC Toyota FT-AC: kopica kamer in polno opreme za navdušence nad divjino Lamborghini Urus Lamborghini Urus: Prvi zares superšportni terenec na svetu · · · · · ·