metal building garage kits Lovely Metal Building Home Plans Inspirational Barns Plans Lovely Metal
Utrip mesta · arhitektura

Ali ste že slišali za “barndominium”? Skedenj, preoblikovan v etažno stanovanje, je novi trend na področju gradnje domov. Človeška domišljija vsekakor ne pozna meja …

Beseda barndominium, ki označuje novodobno bivališče, je sestavljena iz dveh besed: barn (v prevodu skedenj) in condominium (v prevodu etažno stanovanje).

Barndominium od zunaj resda izgleda nekoliko starinsko, a v notranjosti skriva veliko udobja. Zgradimo ga lahko na novo ali pa prenovimo že obstoječi skedenj.

Zanimanje za novo vrsto domov se je pojavilo že v 2000-ih letih, vrh pa je doseglo v zadnjem času. K temu je prispevala televizijska oddaja Fixer Upper, ki je posvečena prenavljanju domov in jo vodita Chip in Joanna Gaines. V njeni tretji sezoni smo lahko spremljali neverjetno preobrazbo skednja.

Povpraševanje po takšni vrsti bivališč se je začelo v Teksasu, nato pa se je razširilo na območje ameriškega srednjega zahoda. Na družbenem omrežju Pinterest so v zadnjem letu zabeležili 700-odstotno rast iskanja s ključno besedo barndominium.

Kakšne so torej prednosti edinstvenih domovov? Pri gradnji bo v primerjavi z drugimi novogradnjami porabljenega bistveno manj denarja in časa. Barndominiumi se lahko pohvalijo z visoko energijsko učinkovitostjo, hkrati pa ponujajo odprt življenjski prostor, ki je v sodobnem času zelo priljubljen.

Galerija: Barndominium

BarndominiumOdpri galerijo
shutterstock 8 manj znanih dejstev o katedrali Notre-Dame

 oceanix-city-floating-big-un-habitat-mit_dezeen_2364_col_11-e1554406082431 Oceanix: to je tvoja prihodnost Najgloblji bazen na svetu Deepspot Deepspot: najgloblji bazen na svetu bo imel hotelske sobe roza dvorec Roza dvorec je dokaz, da so pravljice resničnost · · ·