Barvita banka Sugamo Shinkin
Utrip mesta · arhitektura

V preteklih nekaj letih je francoska arhitektka in umetnica Emmanuelle Moureaux svoje strokovno znanje vložila v oblikovanje poslovalnic japonske banke Sugamo Shinkin. Po Japonski je tako zraslo nekaj izjemnih stavb, ki navdušujejo z nepričakovanim.

Francoska arhitektka in umetnica Emmanuelle Moureaux na Japonskem že nekaj let oblikuje poslovalnice japonske banke Sugamo Shinkin. S svojim zadnjim projektom pa je prekosila celo samo sebe. Po večih sodelovanjih z banko je umetnica namreč še enkrat zavihala rokave, rezultat njenega projekta pa je izjemna geometrijska igra, stavba s popolnoma nepričakovanimi poudarki, s katerimi je prinesla svež veter v sicer suhoparno bančništvo.

PREBERITE ŠE: Skladišče prenovljeno v sodobno stanovanje s spuščeno notranjo teraso

Barvita banka Sugamo ShinkinOdpri galerijo
Stavbo ministrstva za kmetijstvo v Kazanu krasi tudi čudovita silhueta drevesa. Čudovita silhueta drevesa v še bolj čudoviti zgradbi v Kazanu 1511027_906397289372721_1319482420290128928_n Odprte hiše Slovenije: prost vstop v dobro arhitekturo PaperBridge - most v celoti narejen iz papirja PaperBridge: bi hodili čez most, ki je narejen zgolj iz papirja? Katere so najvišje zgradbe na svetu? Mesta z najvišjimi zgradbami na svetu [infografika] ·