cover-batmotor
Utrip mesta · mobilno

Kot da Batmanu kaj manjka! Ali pač. Nismo ga še videli na motorju, na primer. In tako je Rolf Reick iz nemškega podjetja Krautmotors najbrž dobil navdih. Navdih za predelavo BMW-jevega mestnega skuterja C Evolution v ‘Batmotor’.

BMW C Evolution je električni skuter, najbolj primeren za mestno vožnjo.

V tej zgodbi sicer ne igra glavne vloge, a brez njega je morda sploh ne bi bilo. Po Reickovem mnenju ne gre za motor, za katerim se na križišču ozremo, in to ga je podžgalo, da se je lotil njegove stilske preobrazbe. Prednji del “E-LisaBad”, kot je po svoji babici Reick motor poimenoval, spominja na ogromen črn origami. Babica je namreč imela čajni set Cubic oblikovalca Erika Magnussena iz leta 1927 in prav ta je navdihnil Reicka za obliko tega dela motorja. Srednji in zadnji del pa prekriva prozorno ohišje, tako da je notranjost ves čas na ogled. Voznih lastnosti motor ni izgubil, še vedno gre za električni motor, s katerim boste lahko prepeljali 160 kilometrov. Reick je originalnemu motorju odvzel ‘nežen’ videz in dodal svojega, industrijskega, grobega ali kar ‘batmanovskega’.

“E-LisaBad” je Reick postavil na ogled na festivalu Pure&Crafted v Berlinu.

Galerija – Batman, tvoj motor je pripravljen!

Batman, tvoj motor je pripravljen!Odpri galerijo

Smart Vision EQ Fortwo Smart Vision EQ Fortwo: električna mobilna prihodnost Mercedes-AMG G63 in G65 Exclusive Edition Mercedes-AMG G63 in G65 Exclusive Edition cover-kimi Prvič opazili Kimija Räikkönena smejati se 2018-seat-leon-cupra-r SEAT Leon Cupra R: to je najbolj strupen Leon s 310 konji