Hotel med krošnjami Baumhaushotel Robins Nest
Utrip mesta · arhitektura

Baumhotel Robins Nest je očarljiv hotel med krošnjami, ki leži v nemški zvezni deželi Hessen. Arhitekturni podvig v objemu neokrnjene narave obiskovalcem ponuja unikatno doživetje in popoln odklop od zunanjega sveta (nedostopnost Wi-Fija). Skupaj s prijatelji ga je v pol leta zgradil Peter Becker, ki se je odločil, da se po letih vodenja bara in galerije v Berlinu preseli v gozd in ljudem ponudi ultimativni pobeg iz pobezljanega sveta in pristen stik naravo.

Baumhotel Robins Nest je očarljiv hotel med krošnjami, ki se skriva v gozdovih nemške zvezne dežele Hessen. Na voljo je sedem različnih počitniških nastanitev, izmed katerih so tri dvignjene od tal, štiri pa stojijo na trdnih tleh. Vsak koliba ima unikaten slog, a vse družijo leseno pohištvo, elektrika in ogrevanje. Kompostna stranišča so skupna, prhe pa ločene.

Hotel, v celoti narejen iz naravnih materialov, je osebni projekt Petra Beckerja, ki sta ga pri snovanju hotela navdahnila grad/hotel Berlepsch (leži le 150 metrov proč) in zgodba o zaščitniku ubogih, Robinu Hoodu.

PREBETITE ŠE: Pod krošnjami v celjskem Mestnem gozdu je zrasla prikupna drevesna hiša

Kolibe na tleh lahko prenočijo štiri goste, kolibe pod krošnjami, ki so povezane z mostom, pa osem ljudi.

Hotel med krošnjami Baumhaushotel Robins NestOdpri galerijo
Hotel Autor Rooms Hotel Autor Rooms – konceptualni hotel z umetniško noto v Varšavi Zadnja atrakcija v Panometru ponuja ''potop'' na Veliki koralni greben. Panometer – Veliki koralni greben sredi Nemčije portada__CF090551 Uppgrenna Naturhus – spa, ki je popolnoma drugačen NPL Penthouse Sodoben penthouse s fantastičnim razgledom – dom urbanega samca, ki ve kaj hoče