socialpool_00
Utrip mesta · destinacija

Puščave se zdijo osamljen kraj, ki pretirano ne ljubi živega, a hkrati priljubljen prostor za meditacijo in očiščenje. Čeprav gre za metaforično očiščenje, pa se v puščavi Mojave v Kaliforniji sedaj lahko očistite tudi dejansko. Na neznani lokaciji vas namreč čaka bazen. Fatamorgana? Ne, vsaj do 1. maja 2015 ne.

Kje, če ne v puščavi, bi se bolj prilegel skok v bazen? 64750 km2 velika puščava Mojave vam ponuja prav to. Tisti, ki bo šel tja brez vednosti da obstaja, bo verjetno mislil, da vidi fatamorgano, a 3,3 x 1,5 metra velik bazen, imenovan Social pool, je še kako resničen. Njegove koordinate lahko dobite zgolj v MAK centru za umetnost in arhitekturo (zahodni Hollywood), to pa je tudi edini podatek, ki ga izda avtor Alfredo Barsuglia, poleg tega seveda, da do bazena ne boste prišli zlahka.

PREBERITE ŠE: Sanjski bazeni za sanjsko poletje

To tudi podčrta njegov namen, namreč, koliko in kako daleč smo ljudje pripravljeni iti po luksuz. Vsekakor bo treba do bazena prehoditi in prevoziti precej več kot do blagovnice, ki je založena z luksuznim blagom. Ampak ravno v tem je čar. Luksuz ni za vse. Ker pa si bazen kljub svojemu prestižnemu statusu ne more privoščiti vzdrževalca bazenov, za njegovo čistost skrbi filter na- kako presenetljivo- sončne celice. Ima pa zato prostor za preoblačenje, da ste stran od radovednih pogledov. Ja, ker teh v puščavi mrgoli kot peska! Čaka vas do 1. maja, potlej bo vsakršen bazen sredi puščave zgolj fatamorgana.

 

Berlin1 City mestne plaže: Berlin, Nemčija #4 1_destinacija_kornati_ NUJNO ZGORAJ Kornati – čudovita navtična destinacija paris_plage_2002_Paris Tourist Office_Photographer_Amelie Dupont City mestne plaže: Pariz, Francija #4 Atlantska cesta na Norveškem 20 najlepših cest, ki bi jih morali prevoziti vsaj enkrat v življenju · · · · · · · · · ·