Bedrock House na Krku
Utrip mesta · arhitektura

Na hrvaškem otoku Krk je zrasla čudovita kotna bela vila Bedrock House, za katero stoji arhitekturni biro Turato.

Bedrock House, ki jo je projektiral Idis Turato, se nahaja v mestu Brzac na otoku Krk. Vila je narejena iz betona, jekla in stekla, oblečena v travertin, vrsto apnenca, ki se ujema z apnenčasto kamnino, v katero je hiša vgrajena.

Postavitev jo deli na “zasebni in javni del”, medtem pa ponuja odličen razgled na Jadransko morje in dopolnjuje okolico. “Javni” del se nahaja na vzhodni strani parcele in ima velik odprt dnevni prostor, jedilnico, ki se odpira na prostorno teraso in bazen. “Zasebni” del, kjer sta tudi dve spalnici, vsaka z lastnim vhodom, je nekoliko dvignjen in odmaknjen od bazena.

Notranjost je minimalistično opremljena, s klasičnim belim pohištvom, in vključuje kose, kot so stoli Eames in počivalniki Mies Van der Roher.

Galerija: Bedrock House na Krku

Bedrock House na KrkuOdpri galerijo

Neuhaus Kolodvorska Neuhaus: takšen luksuzni hotel bo zrasel na Kolodvorski v Ljubljani 5 hisk za drobiz 5 hišk, ki bi jih lahko zgradil za drobiž Volvo-Living-Seawall-0-Hero Volvo je izdelal 3D-morski zid, ki rešuje morje pred onesnaževanjem To je največji 3D-natisnjeni betonski most na svetu! To je največji 3D-natisnjen betonski most na svetu! · · ·