Bela marvica nad Škotsko
V zraku · buzz buzz

Ste vedeli, da poleg običajne, torej takšne, sestavljene iz celotnega spektra barv, obstajajo še drugi tipi mavric? Sami ste morda kdaj že naleteli na večkratno mavrico, redki ste bili priča podvojeni. Verjetno pa niste vedeli, da je lahko mavrica tudi enobarvna, da obstaja Lunina mavrica in mavrica v megli. Prav na ta naravni fenomen je naletel Melvin Nicholson in ga ujel v fotografski objektiv.

Britanski fotograf Melvin Nicholson je med sprehodom na Škotskem (Rannoch Moor) naletel na nenavaden naravni pojav – belo mavrico. ”Albinsko” mavrico mu je uspelo posneti s fotoaparatom Canon 5DS.

PREBERITE ŠE: Ženske pričeske 2016: skrita mavrica

In zakaj je mavrica bela? Običajno mavrica, ki jo vidimo v obliki loka, sestavljeno iz celotnega spektra barv, nastane zaradi loma in odboja sončnih žarkov v vodnih kapljicah v zraku. Ko pa nastane v megli, je bela. Tako kot mavrica v dežju nastane zaradi odboja svetlobe v kapljicah, a ker so te mnogo manjše kot dežne, bolj lomijo žarke. Barve so zamegljene, ker so pasovi za vsako barvo širši kot pri mavrici v dežju in se posledično prekrivajo. Zato je v celoti bela, le na notranji in zunanji strani je lahko malo rdeča.

Galerija – fotografije mavrice:

Dvojna mavricaOdpri galerijo

Gagarin v pivovarni Carlsberg leta 1962 Nenavadne zgodovinske fotografije, ki močno presenetijo Črni petek (Black Friday) Black Friday – kaj je črni petek: vse, kar morate vedeti o nakupovalnem prazniku Lego trgovina in planiška velikanka Lego Največja Lego trgovina na svetu in planiška velikanka iz kock Lego shutterstock_466278680 7 psiholoških trikov, ki jih moraš poznati, da boš v prednosti · ·