Beljak1
Utrip mesta · destinacija

Eden najlepših in najbližjih adventnih sejmov je zagotovo beljaški, ki domačine in obiskovalce razveseljuje že od 22. novembra.

Tradicionalni del sejma, imenovan Beljaški tradicionalni advent, z lesenimi stojnicami tvori krog okoli mestne župnijske cerkve, na glavnem trgu (Hauptplatz) se odvija Beljaški kulinarični advent, kulturni del decembrske ponudbe pa v parku hotela Parkhotel. Konec novembra so odprli tudi drsališče pred mestno hišo, program za otroke pa dopolnjuje še majhen živalski vrt, kjer otroci lahko božajo domače živali, jahajo ponije, v lutkovnem gledališču pa uživajo v lutkovnih predstavah.

Dva dneva pred svetim večerom, natančneje 22. decembra, beljaško društvo Villacher Bauerngman (društvo vodilnih osebnosti s področja obrti in trgovine) tretjič zapored organizira Kmečki advent, slavnostno povorko, katere namen je osrečiti pomoči potrebne otroke. Beljak je mesto ob vznožju Alp s sredozemskim pridihom, h kateremu veliko pripomorejo zgradbe starega mestnega jedra, zgrajene v renesančnem slogu. K obisku adventne tržnice sodi tudi sprehod po mestnih uličicah, kjer k postanku vabijo številni lokali in kavarne in seveda trgovine. Kdor pa želi imeti med nakupovanjem streho nad glavo in prijetno toplo temperaturo, je zanj pravi naslov nakupovalno središče ATRIO, ki leži le nekaj kilometrov od središča mesta, na prodajni površini 28.000 m2 pa je obiskovalcem na voljo več kot 80 trgovin, restavracij, barov in 2.000 parkirnih mest.

Adventni čas v Dresdnu je čaroben. Dresden – “zimske luči” in 15 metrov visoko božično drevo Timelapse Čudovit timelapse film, ki vzbudi željo po avanturi Nassfeld Mokrine Mokrine (Nassfeld) – avstrijsko smučišče s 110 kilometri prog Bolgarsko smučišče Bansko. Bansko – največji bolgarski smučarski center · · ·