cute-illustrations-untranslatable-words-marija-tiurina
V zraku · buzz buzz

Ali ste vedeli, da ima angleški jezik kar milijon, 25 tisoč in 109 besed? In med vsemi temi besedami, še vedno ne najdemo izrazov za določene občutke in situacije, ki jih lahko izrazimo v številnih drugih jezikih. Britanska umetnica Marija Tiurina je našla način kako izraziti te situacije.

Marija Tiurina je ustvarila serijo ilustracij pod naslovom “Untranslatable Words”, ki vključuje kar 14 podrobnih ilustracij, ki izražajo nekatere trenutke, občutke in situacije, za katere v angleškem jeziku ne poznamo točnega izraza. Mogoče bi lahko tudi v slovenskem jeziku našli kakšne izraze, ki se jih ne da enostavno prevesti v drug jezik, zato pa bi jih lahko ilustrirali.

V galeriji si oglejte ilustracije besed, ki jih je nemogoče prevesti.

Odpri galerijo
100 let koktajlov 100 let koktajlov – mešane pijače, ki so zaznamovale določena obdobja Pošljite prdce v kazarcu. Send a Jart – pošljite kozarec prdcev nekomu, ki ga ne marate Preverite, kaj znanost pravi o flirtanju. Znanstven pogled na flirtanje ali kako postati mojster flirtanja iStock_000015730148_Large Kako naročiti pivo v različnih jezikih? ·