Najboljše optične iluzije za leto 2015.
V zraku · buzz buzz

In vi ste mislili, da je črno-modra oziroma zlato-bela obleka optična prevara leta?! Tudi naslednje iluzije nimajo opravka s posebnimi efekti in velikim budžetom. Gre za preproste optične prevare, jagodni izbor tekmovanja Best Illusion of the Year Contest 2015, ki dokazujejo, kako nezanesljiv vir je naš čut za vid. Preverite! Ne boste mogli verjeti svojim očem.

Pod najboljše optične prevare leta po izboru tekmovanja Best Illuison of The Year Contest 2015 so se podpisali gimnazijski učitelj fizike, univerzitetna raziskovalna ekipa in četica zagnanih amaterjev, zmagovalno iluzijo pa je prispeval Mark Vergeer, ob čigar optični prevari ”Spitting Colors” se zdi prevara z obleko kot trik za otroško rojstnodnevno zabavo.

PREBERITE ŠE: 15 najboljših optičnih prevar na fotografijah

Oglejte si najboljše optične prevare leta, a pozor, zna se zgoditi, da boste potem preprašali vse kar vidite z lastnimi očmi in vse kar vam je kdo kdaj koli povedal o svetu. Ker kar vidite na lastne oči še ne pomeni, da je tudi res! In v nadaljevanju je kopica dokazov za to.

1. Mark Vergeer – Spitting Colors

2. Nicolas Davidenko, Yeram Cheong in Jacob Smith – Mind-controlled motion

3. Masashi Atarashi – Snow Blind Illusion

4. Christopher Blair, Lars Strother, and Gideon Caplovitz – The Wandering Circles

5. Rosa Lafer-Sousa – Disambiguating #theDress

6. Marco Bertamini in Nicola Bruno – The Honeycomb Illusion

7. Luke Bashford in Carsten Mehring – The third hand illusion

8. Arthur Shapiro – The Star Wars Scroll Illusion

9. Michael Pickard – The Day it Rained on Lowry

10. Kokichi Sugihara – Ambiguous Garage Roof

Nekonvencialne lepotice Nekonvencionalne lepotne ikone Igranje z gravitacijo na strmih ulicah San Francisca. Gravitacijske iluzije na strmih ulicah mesta San Francisco Belly Button Challenge ali izziv s popkom Belly Button Challenge: če se ne morete dotakniti popka, morate na dieto Psi, ki so si privoščili spanec v postelji Prikupne fotografije psov, ki so si privoščili spanec v postelji ·