Goodyearova pnevmatika, ki proizvaja električno energijo za hibridne sisteme.
Utrip mesta · mobilno · V zraku · tehnologija

Goodyear je na avtosalonu v Ženevi uspel s pločevine in deklet v lateksu ter mini krilih pozornost preusmeriti tudi na pnevmatike. S svojo študijsko pnevmatiko BH03 bi namreč lahko spremenil tok zgodovine in nagnil tehtnico na stran električnih avtomobilov. Glavna aduta koncepta sta namreč dva nova materiala, skrita pod profilom, ki omogočata proizvajanje električne energije in s tem napajanje baterije hibridnega sistema.

Goodyearova pnevmatika BH03 je guma prihodnosti, čeprav podjetje, katerega oče je izumil vulkanizerski proces, ne načrtuje serijske izdelave, ampak bo služila le za nadaljnji razvoj. Oprtala se je z novimi nalogami, saj bo znala izkoristiti tako vibracije kot spremembo oblike in ju s pomočjo dveh novih materialov pretopiti v električno energijo. To sta termoelektrični material in piezoelektrični (deformacija kristalov).

PREBERITE ŠE: Under Armour Fat Tire GTX – zimski čevelj z Michelinovim podplatom

Prvi električno energijo ustvarja iz toplote, ki jo v času mirovanja ”darkerska” pnevmatika dobiva z absorpcijo toplote in svetlobe, drugi materiala pa svojo nalogo opravlja v dinamičnem stanju, torej za čas kotaljenja, saj električno energijo ustvarja iz vibracij in variacij v tlaku. To pa še ni vse. Če pride do predrtja gume, je notranja struktura tako močna, da nudi podporo celotni teži avta, kanala na obodu platišča pa služi vpijanju hrupa in manjši verjetnosti akvaplaning.

Screen Shot 2015-03-09 at 16.06.45 Subarujeva svetovna potegavščina s spreminjanjem barve WRX STIja Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski. Rolls-Royce Phantom Serenity – posebnež z estetsko dovršeno notranjostjo Aston Martin DBX Aston Martin DBX: Vizija britanske prihodnosti razreda GT Koenigsegg Regera Koenigsegg regera ima pod kolesi za 1.800 vrancev moči in hitrosti ·