shutterstock_1553945636
Koronavirus · Utrip mesta · zdravje & lepota

Drobni nasveti, ki lahko preprečijo okužbo.

Nekdo z gripo ali koronavirusom COVID-19 se dotakne kljuke ali pulta. Za njim se te kljuke ali pulta dotaknete tudi vi. V tistem trenutku vam zazvoni telefon. Dotaknete se ga. Nekaj ur kasneje si umijete roke, ampak – virus je še vedno živ na vašem telefonu! Vidite, kje je težava?

Sezona gripe in koronavirusa zahteva nekaj novih navad. Poglejmo, kakšnih!

Umijte si roke, preden se dotaknete telefona

Zdaj veste, da je bolje, da telefon uporabljajte redkeje, kakor ste ga, predvsem ko ste v javnosti. Prav tako si redno umivajte roke. To je majhna sprememba, s katero lahko zaobidete tveganje, da si nenamerno prenesete virus.

Pralni ovitek za telefon

To je dobra rešitev za preprečevanje prenosa virusov na vaš telefon in posledično na vas. Hitro ga očistimo, in to večkrat na dan.

Očistite telefon

Pri Applu so posodobili svoja navodila za nego telefonov, in sicer pravijo, da ne bi smelo biti nič narobe tudi, če ga čistite s 70-odstotnim izopropanolom (izopropilni alkohol). Pazite le, da tekočina ne pride v odprtine telefona.

Nasveti za čiščenje:
1. Uporabljajte samo mehko krpo, ki ne pušča vlaken. Ne uporabljajte papirnatih brisač, ki lahko opraskajo površino telefona.
2. Pred čiščenjem izklopite telefon.
3. Ne škropite raztopine po telefonu.
4. Izogibajte se belilom ali drugim čistilnim sredstvom.

Tukaj najdete podrobna navodila.

Mimogrede, telefoni so znani po tem, da so gnezdo za mikrobe, celo v najboljših okoliščinah! Naj čiščenje telefona postane vaša navada!

Jean-Paul-Gaultier-Le-Male-Fragrance-Campaign-800x1045 To so najboljši parfumi vseh časov za moške shutterstock_1355109323 Zaščiti sebe, družino in bodi družbeno odgovoren: kako preprečiti širjenje koronavirusa? Zaščitna maska Guardian G-VOLT Guardian G-VOLT je zaščitna maska, ki sama sebe sterilizira roland-hechanova-1eedDSknxoY-unsplash Grozljive posledice sedenja: kaj se zgodi s tvojim telesom, če 3 ure ne vstaneš · · ·