ezgif.com-webp-to-jpg (3)
V zraku · buzz buzz

Ob poplavi lažnih novic, ki se vsakodnevno znajdejo v medijih, je težko določiti, kaj je res in kaj ni. Zavajanju javnosti ni videti konca, zato je nujno potrebno, da se jo o tem tudi pouči.

Zanimivo akcijo sta izpeljali revija Columbia Journalism Review in kreativna agencija TBWA\Chiat\Day New York, ki si ljudi prizadevata ozavestiti o nevarnostih lažnih novic.

Časopisno stojalo v New Yorku sta opremili s številnimi časopisi in revijami, na katerih so natisnjeni naslovi lažnih novic z različnih internetnih strani.

Naslovi imajo absurdno in naravnost smešno vsebino. Med njimi se je tako denimo znašel tudi naslov “Trump claims America should have never given Canada its independence” oziroma ‘Trump trdi, da Združene države Amerike Kanadi nikoli ne bi smele priznati neodvisnosti’.

Na stojalu je mogoče najti še vrsto drugih pozornost vzbujajočih naslovov. Na uradnem dogodku so mimoidočim razdeljevali vodiče za prepoznavanje takšne vrste novic, ki so v pomoč pri razlikovanju med resničnim in lažnim.


0x600-900x507 10 daril, ki bodo razveselila vsakega privrženca serije Igra prestolov shutterstock_546595348 Koliko ur tedensko delu posveti Donald Trump? e0b104ad-ca74-40db-bdf9-509b4c8ed810 11 znakov, da imaš najredkejši tip osebnosti ghost-presenter-425395-unsplash 7 edinstvenih daril za stare starše, s katerimi jih boste razveselili · ·