Screen_Shot_2018_07_09_at_2.59.54_PM
V zraku · tehnologija · gadgeti

Roboti postajajo običajen del življenja. Zato se vam ni treba čuditi, ko vas bo ob sprehodu po mestnih ulicah zmotil robot, ki vas bo s ploskanjem želel zvabiti v trgovino. Da, tudi to bo kmalu mogoče!

Big Clapper je bil oblikovan v okviru umetniškega projekta, katerega cilj je razvedriti svet. Robot rdeče barve, ki ljudi pozdravlja z aplavzom, pozornost vzbuja predvsem z nenavadno glavo, na vrhu katere je par ploskajočih rok.

Big Clapper ima senzor gibanja, ki zazna mimoidoče in jih nagradi z eno od 30 različic svojega nastopa. Navdušil vas bo z usklajenim ritmom ploskanja in ploskanjem na zahtevo v kombinaciji z glasbo.

Pod kreacijo se je podpisal japonski oblikovalec Masoto Takahashi. Ta je sprva izdelal posamezen par ploskajočih rok in celo steno, sestavljeno iz teh. Nato je uvidel, da je takšen objekt zastrašujoč, zato se je odločil, da preizkusi srečo s ploskajočim robotom.

Prototipe robota je predstavil na letošnji konferenci CES. V želji po tem, da pridobi denarna sredstva, ki bi mu pomagala pri proizvodnji, se je obrnil tudi na Kickstarter. Robot je namenjen predvsem trgovinam, ki si želijo v svoje prostore privabiti nove stranke.


4170751_original Nikon Coolpix P1000 se ponaša s 125-kratno povečavo leče MIOPS_Capsule360_price_LearnMotionFeature-copy (1) Capsule360 je podstavek, ki iz vaše kamere izvabi najboljše Bagtag Bagtag: naprava, ki omogoča spletno prijavo prtljage Naprava izgleda futuristično. Naglavni set Varjo združuje resnični in navidezni svet · · · ·