BigRep NERA
Utrip mesta · mobilno

Podjetje BigRep je bilo prvo, ki je naredilo 3D-tiskano, brezzračno pnevmatiko za motorna kolesa, ki je bila primerna za vsakdanjo uporabo. Zdaj sledi naslednji korak s projektom NERA, rezultat pa je prvo 3D-tiskano električno motorno kolo na svetu.

BigRep NERA je ambiciozen projekt, ki združuje že pridobljena znanja s področja 3D-tiskanja, k temu pa dodaja nove in nove inovacije. PRO FLEX TPU predstavlja v tem trenutku najbolj vrhunsko tehnologijo toplotno obdelane plastike in poliuretana, ki je popolnoma upogljiv in ga je možno oblikovati po želji. Prvi korak je bila izdelava brezzračne pnevmatike za motorno kolo, naslednji logični korak pa seveda izdelava celotnega motornega kolesa.

To jim je tudi uspelo, saj so prav vse komponente 3D-tiskane, z izjemo elektronskega pogonskega sistema. Futurističen dizajn, napreden električni pogon in uporaba kompozitnih materialov, omogočajo motornemu kolesu NERA, da izstopa kot eno izmed najbolj inovativnih motornih koles, ki smo jih videli do zdaj.


Range Rover Evoque Land Rover Ranger Rover Evoque: ‘baby’ Velar se predstavi Lamborghini SC18 Lamborghini SC18: unikaten izdelek izpod rok oddelka Squadra Corse reTyre Urban Winter - Integrated zipeprs and self locking puller ReTyre: plašč za vaš plašč? angry-man-driving-a-car (1) Katerih je 5 najnevarnejših skladb za vožnjo z avtomobilom? (+ 5 najvarnejših) · · · ·